DruštvoPolitika

Ministar Vesić traži da se plati šteta zbog blokiranja pruge u Nišu. Opozicija odgovorila!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na društvenoj mreži Twiter objavio je čitav spisak zbog čeka organizatori sinoćnjeg niškog protesta “Srbija protiv nasilja” moraju da plate štetu. Opozicija mu je na ovaj dugačak spisak odgovorila istim nabrajanjem, samo malo drugačije vrste. Narodni poslanik Đorđe Stanković, kaže potrebno je RESETOVANJE a poslanica Jelena Milošević uzvraća pitanjem: Ko će da odgovara za izgubljene ljudske živote na prugama?

ŠTETA KOJU JE PRETRPELA ŽELEZNICA ZBOG BLOKADE MEĐUNARODNE PRUGE KOD NIŠA MORA DA BUDE PLAĆENA, objavio je na Twiteru Vesić. U objavi detaljno je navedeno, a mi prenosimo u celosti:

Zbog najave blokade pruge sinoć su 18.00–20.30 sata, na zahtev MUP-a Srbije, preventivno bile zatvorene pruge za organizaciju saobraćaja vozova Crveni Krst – Ćele Kula i Niš – Ćele Kula. Pruge su preventivno zatvorene zbog bezbednosti onih koji su se odlučili da blokiraju međunarodnu prugu.

Od 20.30 do 21.11 sata ove železničke deonice bile su blokirane od strane grupe građana.

Od 18.00 do 21.11 sati dok je pruga bila zatvorena za organizaciju saobraćaja vozova na relaciji Niš – Crveni Krst (levi i desni kolosek) bili su isključeni iz saobraćaja:

– voz broj 2950 u stanici Niš sa 80 minuta zadržavanja koji je otpremljen je u 21.15 sati
– voz broj 41141 u stanici Crveni Krst sa 136 minuta zadržavanja
– voz broj 49035 koji je stigao u stanici Niš sa 136 minuta zadržavanja.
– voz broj 2905 otpremljen je pomoćnim prevoznim putem Trupale – Niš ranžirna – Niš i došao u stanicu Niš sa 14 minuta zakašnjenja
– voz broj 2907 saobraćao je redovnim prevoznim putem u satnicu Trupale prispeo 21.17 sati, otpremljen je 21.18 sati, na Crveni Krst prispeo je u 21.39 sati i otpremljen 21.40 sati i u Niš je prispeo u 21.48 sati sa 38 minuta zakašnjenja.

Naložio sam jutros da naša železnička preduzeća izvrše procenu štete i da je kao odštetni zahtev upute u formi prema zvaničnim organizatorima blokade koji treba da plate štetu.

Oni koji su smislili da pozovu druge ljude da blokiraju međunarodnu prugu ugrozili su pre svega živote ljudi koji su se našli na pruzi pod naponom. Hvala Bogu da su preventivnim zaustavljanjem saobraćaja sačuvani životi.

Štetu koju su naneli železnici organizatori će morati da plate.

Narodni poslanik iz Niša Đorđe Stanković, ispred Narodne stranke odgovorio je ministru Vesiću, takođe na društvenoj mreži Twiter.

Đorđe Stanković, potpredsednik Narodne stranke

“Ministre Vesiću, bili ste obavešteni i znate da ovo što radimo Vi kao Vlada RS možete da sprečite! Šteta koju pravite iz dana u dan je nenadoknadiva i moralno i materijalno! Vaš je interes da bahato ignorišete naše zahteve, ali se čudite kada stanu, Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Leskovac…pruga, autoput…! Staće cela Srbija, jer želimo da resetujemo ono što ste stvorili, jednu interesnu i mafijašku tvorevinu! Mi sve naše račune plaćamo i to sa kamatom torture, vređanja i pritisaka koji postoje na dnevnim nivou, ono što VAS čeka je račun koji će ispostaviti narod! PS: Da je SNS zadnjih 11 godina radio svoj posao te pruge ne bi bilo u centru grada Niša, to što Nišlije svakog dana imaju blokade u saobraćaju zbog pruge, TO je NASILJE! Tako da je i ta lopta u vašem dvorištu, ali sad je KASNO!”, piše u objavi Đorđevića.

Bez komentara nije ostala ni narodna poslanica Jelena MIlošević, koja je takođe kao odgovor ministru Vesiću pobrojala sve ono što zamera Vladi Srbije.


Jelena Milošević,
narodna poslanica SSP; Foto: Sloboda Pravda

“Ko će da plati zbog iskakanja vozova koji nikad ne stignu na odredište? Ko će da odgovara za izgubljene ljudske živote na prugama? Ko će da plati što vozovi godinama kasne ili ne saobraćaju čekajući rekonstrukciju pruge? Kada odgovorni plate sve to, organizatori će platiti štetu. Ko će da odgovara za izgubljene ljudske živote u Međurovu, na neobezbeđenim pružnim prelazima, za iskliznuće u Pirotu? Blokada je iznuđena jer ne reaguju ni na zahteve, ni na prugu koja decenijama ugrožava ljudske živote! Samo napred, tužite nas!”, odgovorila je Milošević.

Treći po redu protest “Srbija protiv nasilja” održan jeu petak uveče okupljanjem građana ispred Gradske kuće, a završen polučasovnom blokadom pruge Niš-Pirot, kod Apelacionog suda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Pamet samo izvire od ovih poslanika, lepo su izskolovani na zapadu, mislim finansijski, a tamo na “zapadu”bili bi tako ispraseni da ne bi znali gde su, e to ke njihov zapad.

  2. Nisam član ni jedne stranke ali ovo što radi opozicija i ona sama neznam. Opozicija da je brojna ona bi na izborima zaokružila svog kandidata.
    Država nesme da dozvolu turturu nad nama i treba ih upamtiti. Svako ko to čini su velika đubrad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com