Politika

MILOVANOVIĆ: Kopernikus je prenoseći sednice gradskog parlamenta uštedeo najmanje dva miliona dinara gradu

Bilo je polemike u javnosti vezano za to što se kamerama Kopenikus televizije, čiji je vlasnik šef odborničke grupe Srpske napredne stranke, prenose sednice Skupštine grada Niša. Po satu prenosa ova usluga koša Grad 100.000 dinara. Dok mnogi smatraju da se radi o sukobu interesa, vlasnik Kopernikus televizije Zvedan Milovanović ističe da je time što je njegova televizija prošla nabavku uštedeo grad za najmanje dva miliona dinara.

Kako ističe ranije je prenos gradskog parlamenta radila Niška televizija, ali je cena bila znatno viša. Takođe dodaje da je javna nabaka rađena pre godinu dana, u periodu kada nije bio šef odborničke grupe.

“Kopernikos je prenoseći Skupštine grada direktno uštedeo oko dva miliona dinara za grad, jer je ponuda Kopernikusa bila niža. Ako se tome doda precizno vođenje računa o dužini sednice, pri kojoj smo prilikom obračuna izbacivali sve pauze, što ranije nije bio slučaj, onda mogu slobodno da kažem da smo uštedeli Grad i mnogo više. Ranije se opredeljena suma veoma brzo trošila, a vidite da za isti novac Kopernikus i dalje prenosi sednice”, kazao je Milovanović novinarima.

On je dodao da ne zna ša će se dešavati u budućnosti, da li će biti šef odborničke grupe ili ne, ali kaže da će se uvek njegova televizija prijavljivati na javne nabavke, jer smatra da može da ponudi nižu cenu i da uštede gradu učini još većim.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com