Društvo

“Miki i Mini” pobednici niške Tortijade (FOTO)

Torta izrađena u obliku crtanih likova Volta Diznija “Miki i Mini” pobednik  je Osme međunarodne humanitarne Tortijade koja je održana u Domu vojske u Nišu.

Mirjana Živković koja je i napravila pobedničku tortu, prvi put našla se na nekom takmičenju.

Foto: Niške Vesti; Mirjana Živković pobednica

“Ideju za tortu dao mi je suprug, ja sam prihvatila. Izrada je trajala više od jedanaest sati ali me sve to nije umorilo kada sam videla šta nastaje. Prezadovoljna sam i zbog toga što nikada ranije nisam učestvovala ni na kakvom takmičenju. Ova pobeda sada je podstrek i obaveza da učim i stičem znanja i dalje i bude sve bolja”, rekla je Mirjana Živković, pobednica Tortijade.

Ovu humanitarnu Tortijadu organizovala je Unija zanatlija i preduzetnika regiona Južne Srbije i njen predsednik Srećko Dokić.

“Imamo goste učesnike iz Jagodine, Zaječara i Kruševca i ja sam zadovoljan odzivom, kako za torte tako i za slavske kolače. Posebno sam ponosan na to što ova tortijada ima humnitarni karakter”, rekao je Srećko Dokić, predsednik Unije zanatlija i preduzetnika regiona Južne Srbije

Torte i slavski kolači su posle podele nagrada i priznanja uručeni Centru za porodični smeštaj, Centru za socijalni rad, Udruženju paraplegičara, Ustanovi Mara, Domu za decu i mlade Duško Radović, Škola 14. oktobar i Specijalnoj školi Bubanj.

Torte su dobila i niška udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom; Udruženje studenata sa hendikepom, MNRO i CDP.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com