Ekonomija

Mihajlovićeva: Niš nema novca da invenstira u aerodrom

„Vlada Srbije neće da dozvoli da aerodrom u Nišu doživi sudbinu brojnih niških državnih firmi koje su propale i koje je svima nama ostavio Zoran Živković, Demokratska stranka i sve druge stranke koje su nastale iz nje“, izjavila je potpredsedica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, povodom optužbi narodnog poslanika Zorana Živkovića.

„Od kada je Vlada Srbije počela pre tri godine sa investicijama i uložila milijardu dinara u Aerodrom „Konstatnin Veliki“, broj putnika povećan je čak 248 puta, ne 248 procenata, nego 248 puta! U 2014. na niški aerodrom je sletelo 1.335 putnika, a na kraju 2017. čak 331.582 putnika. O sposobnosti Živkovića i DS takođe govore podaci. Dok su oni vodili Niš najuspešnija godina za Aerodrom „Konstantin Veliki“ bila je 2012. kada je bilo 27.426 putnika, što je samo 12 puta manje nego što smo imalo posle ulaganja Vlade Srbije u Aerodrom“, kaže potpredsednica MIhajlović.

Ona ističe da se ova Vlada Srbije neće ponašati kao prethodne vlade Zorana Živkovića i ostalih iz DS koje se nisu mešale u svoj posao i tako dovele do potpunog uništenja državnih svih državnih firmi u Nišu, do hiljada i hiljada ljudi koji su ostajali bez posla.

„Ova Vlada Srbije će se mešati u svoj posao i neće dozvoliti da se niški aerodrom vrati u godine kada su njima upravljali Živković i DS. I takva politike naše Vlade, bivšeg premijera, a sada predsednika, Aleksandra Vučića dovela je veliki broj investitora u Niš, otvorila šest velikih fabrika i spasla grad od propasti“, ističe Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade ističe da sve analize pokazuju da Aerodrom „Konstantin Veliki“ nije u mogućnosti da iz redovnog poslovanja investira više od 10 miliona evra koliko je potrebno da bi infrastruktura, oprema, funkcionisanje i bezbednost bili na najvišem nivou.

„Vlada neće da dozvoli da Aerodrom „Kostantin Veliki“ propadne jer Grad Niš nema dovoljno novca da uloži u njega kako bi mogao dalje da se razvija i da beleži još veći rast broja putnika“, zaključuje Mihajlovićeva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com