Kultura

Mihajlo Milavić glumac 53. Festivala u Nišu

Mihajlo Milavić, četrnaestogodišnji dečak, koji tumči lik Jovana u filmu “Zlogonje”, prema glasovima publike proglašen je glumcem 53. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.

Tumačeći lik Jovana koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom, Mihajlo je, kaže, igrao sebe, a vernom glumom osvojio srca publike na letnjoj pozornici.

Jovan i ja imamo sličan život. I ja vežbam, idem redovno u školu. Kad sam gledao sebe u sceni kad Jovan treba da se popne uz stepenice, baš mi je on postao uzor da nastavim da se borim i da idem dalje. I moja poruka svima koji imaju ovakav problem da nikad ne odustaju”, rekao je Mihajlo za “Niške vesti”.

Film “Zlogonje”, rediteljski debi mladog Raška Miljkovića, prikazan je pete festivalske večeri u zvaničnom programu festivala. 

Inače, ovaj film dobio je nagradu Žirija mladih na festivalu TIFF KIDS u Torontu, gde je ove godine marta meseca premijerno prikazan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com