Kultura

Vlasta Velisavljević glumac šeste festivalske večeri

Glumac šeste večeri Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu je Vlasta Velisavljević za ulogu u filmu “Žaba” autora Elmira Jukića, odlučeno je glasovima publike.

Velisavljević ima malu ali značajnu i interesantnu ulogu. Prisetivši se perioda sa snimanja filma, nije mogao da sakrije radost što je ponovo bio u prilici da se sretne i da radi sa starim prijateljima.

Najpre da vam kažem da sam bio neizmerno srećan što sam dobio poziv za ovo snimanje. To je prvi put da me se, u karijeri koja traje decenijama, neki bosanki reditelj seti i dodeli mi ulogu. Nisam imao mnogo posla. U Sarajevu sam proveo četiri radna dana, ali ono što je najvažnije, video sam neke meni drage ljude”, priseća se ovaj veteran domaćeg glumišta.

Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Aca Seksan i Moamer Kasumović, nosioci su glavnih uloga, a pored Vlaste u filmu se kao glumac veteran pojavljuje i Boro Stjepanović.

Sa Borom sam se odlično slagao. Znate, on je Tuzlak, a ja sam u tom gradu dugo bio glumac, pa smo imali o čemu razgovarati”, kaže Velisavljević.

Tuzlu i Mostar, gde je dugo radio, kaže, čuva u posebnom kutku srca.

Pozorišnu karijeru dugujem Mostaru, pa Tuzli. Bilo je to divno vreme koje nikada neću zaboraviti. Tih osam godina su najlepše u mom životu”, naglašava.

Pauze između dva seta snimanja u Sarajevu, Velisavljević je iskoristio da se „pokloni ljudima koje je cenio i poštovao“. Najpre Džemalu Bijediću, nekadašnjem funkcioneru komunističke elite, koji je zaslužan za Velisavljevićev povratak u socijalizaciju, u glumu, jer zbog boravka na Golom otoku, sve mu je bilo zabranjeno. A tamo nije završio zbog nekog zločina, nego zbog etike, štiteći kuma.

Vlasta Velisavljević je 28. jula ove godine proslavio 92. rođendan i još je veoma aktivan. Rad ga kaže održava i zdravim i živim. Niške Filmske susrete ne propušta. Ove godine se, kaže, dovezo sopstvenim automobilom do Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com