Politika

„Mi stojimo postojano“ – tri decenije SPS-a

Srbija je za socijaliste bila uvek najvažnija, ali moramo da se borimo i za svoj identitet i svoj izborni rezultat, rekao je predsednik SPS-a Ivica Dačić u Nišu gde je održan drugi po redu skup kojim ova stranka obeležava tri decenije na političkoj sceni Srbije.

Velike promene su se dešavale u tih 30 godina, kako u državnom, tako i na međunarodnom planu, a Socijalistička partija je, uprkos mnogim teškim trenucima, opstala. Zato je i slogan obeležavanja jubileja “Mi stojimo postojano”, naglasio je predsednik srpskih socijalista.

Foto: SPS

Za sve ove godine bilo je i velikih uspeha i rezultata, imali smo i grešaka, izvlačili smo pouke, menjali se u hodu, i sada je pred nama zadatak kako da napravimo dobar politički program za budućnost. Na osnovu iskustva i osnovnih pokazatelja i pravaca kojima se razvija socijalistička ideja u svetu, u vreme kada imamo potpuno novu situaciju i kada se traga za rešenjima, kako doći do pravednijeg sveta u uslovima neoliberalnog kapitalizma i trke za profitom, kako se baviti običnim čovekom, kako napraviti pravednu raspodelu društvenog bogatstva, kao  sve te ideje koje mi imamo za prava radnika, prava siromašnih, za besplatno školovanje i zdravstvo, itd, kako da one budu ostvarive”, rekao je lider SPS Ivica Dačić.

Za ostvarivanje svih programskih načela Socijalističke partije Srbije, potrebna je dobro razvijena ekonomija, a u koaliciji sa SNS, na dobrom smo putu da to ostvarimo, naglasio je.

Foto: SPS

Govoreći o predstojećim izborima, Dačić je ukazao na slabost današnje opozicije, kao i na rezultate koje je postojeća koalicija postigla u državi i u međunarodnim odnosima, ističući da taj put samo treba nastaviti.

Kako god da izađemo na izbore, da li u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom ili zajedno sa Srpskom naprednom strankom, naša ideja je nastavak saradnje sa Aleksandrom Vučićem i SNS i posle izbora, da se Srbija razvija i jača svoju poziciju i da u teškim vremenima koja nas čekaju imamo jedno jedinstvo u našem narodu, što mislim da je od velikog značaja. Mislim da ono što smo zajedno uradili jeste najveći interes Srbije”, istakao je Dačić.

Foto: SPS

SPS je sa SNS da front za Srbiju bude jači, ali mi socijalisti moramo da se borimo za naš identitet, za naš izborni rezultat i ovu crvenu boju ispred koje stojimo, naveo je Dačić.

Centralna proslava 30-godišnjice SPS biće 17. jula 2020. godine, a do tada biće održano više skupova poput ovog u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com