Društvo

“Lavovi” presušili jer se ispituje kvalitet vode

Na pitanja čitalaca Niških Vesti zašto nema vode na česmi u centru grada popularno nazvanoj  “Lavovi”, u JKP Naissus kažu da je pre izvesnog vremena česma imala kvar, a nakon njegovog saniranja, potrebno je da tri uzastopna uzorka vode budu ispravna. Kvalitet vode ispituje niški Higijenski zavod.

Pred nama je, kako kažu meterolozi, nekoliko tropskih dana a česma koja se nalazi u strogom centru Niša je bez vode, što je izazvalo revolt Nišlija koji zahtevaju objašnjenje zašto su Lavovi “presušili”.

U JKP “Naissus” kažu da je nedavno ova česma imala kvar koji je ubrzo saniran, ali je ustaljena procedura da se nakon svake havarije ispita kvalitet vode pre ponovnog puštanja u rad.

Po njihovim rečima, kvalitet vode se proverava u laboratoriji Vodovoda, ali taj nalaz nije dovoljan, pa se uzorak  šalje na kontrolu i u Higijenski zavod.

“Potrebno je da tri uzastopna uzorka vode budu ispravna, nije dovoljan samo jedan. Kada će biti puštena u rad ne zavisi od nas”, kazali su Niškim Vestima u ovom javnom preduzeću.

Oni dodaju da je to jedina česma u gradu koja nije u funkciji i da očekuju da će uskoro i “Lavovi” služiti za osveženje Nišlijama.

U Gradskoj opštini Medijana Niškim Vestima su kazali da su sve javne česme na teritoriji opštine na vreme puštene u rad i da se njihove obaveze plaćanja računa za vodu, takođe izmiruju na vreme.

Foto: Dalibor Dacha Jovanov

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com