Društvo

Kroz sportske manifestacije za najmlađe sugrađane i druženje, do sticanja navika za zdrav život!

U cilju promocije zdravog načina života, sporta, pravilne ishrane i redovnih preventivnih pregleda Gradska opština Crveni Krst je, u saradnji sa niškim Domom zdravlja, avgusta meseca organizovala za najmlađe Nišlije manifestaciju “Pokretom do zdravlja”.

Na taj način, ali i kroz mnoge druge manifestacije, iz Gradske opštine “Crveni Krst” pokazuju da im je pravilan razvoj dece i zdrav način života sugrađana jedan od prioriteta.

Na manifestaciji su se okupili brojni sportski klubovi, sa svojim najmlađim članovima, održali su prezentacije i treninge.

Iz Gradske opštine “Crveni Krst” nadaju se da će ova manifestacija, koje je okupila veliki broj dece, postati tradicionalna.

“Prva manifestacija je održana ove godine i nadamo se, gotovo smo sigurni, da će postati tradicionalna i da će se održavati svake godine. Cilj je da pokažemo zdrav stil života našoj omladini, ali da i lekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja ukažu najmlađima na neke loše navike, poput štetnosti duvana, ishrane…”, rekao je prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik GO “Crveni Krst”.

Sa njime je saglasan i direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan, koji je istakao da je glavni cilj, pored promocije sporta, da se deci usadi navika da se odvoje od kafana, kafića i u zimanja narkotika.

“Sport donosi mnoge pogodnosti. On donosi normalan položaj kičmenog stuba, rešava problem ravnih stopala. Sve stvari koje mi, kao sportski lekari, preporučujemo, pokušavamo da na ovakvim manifestacijama implementiramo”, rekao je Jerkan.

Značaj ovakvih manifestacija, pogotovo za najmlađe sugrađane i njihove roditelje, je veliki. Gradska opština “Crveni Krst” u toku 2019. godine za sport i sportske manifestacije izdvojila je 7 i po miliona dinara, a kako su najavili u 2020. godini ta cifra će biti veća, te se očekuje još više ovakvih manifestacija i aktivnosti.

Tekst je deo projekta „Za jači sport“ koji je sufinansiran od strane GO Crveni Krst u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2019. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com