Zdravlje

Kompanija “Tigar Tyres” donirala aparat Klinici za kardiohirurgiju KC Niš

Kliniku za kardiohirurgiju KC Niš posetili su predstavnici kompanije “Tigar Tyres” iz Pirota kako bi uručili donaciju – najsavremeniji Video Endoskopski bronhoskop u vrednosti od 12.000 evra. Milena Tošić i Dejan Mladenović iz gore navedene kompanije uručili su aparat koji se koristi za dijagnostikovanje i lečenje plućnih oboljenja, a u Kliničkom centru Niš imaće primenu u rešavanju plućnih komplikacija nastalih nakon kardiovaskularnih operacija.

Kompanija “Tigar Tyres” još od 2014. odlukom tadašnjeg direktora Gary Scheide-ija, pomaže Kliniku kupovinom opreme, a vrednost tih donacija uključujući i ovu iznosi blizu 100.000 evra. Od otvaranja Klinike u Nišu 2014. godine, do danas, operisano je 252 osiguranika pirotske filijale zdravstvenog osiguranja tako da je “Tigar Tyres” pomogao u lečenju, ne samo građana Niša i juga Srbije, već i svojih sugrađana.

“U ime naših bolesnika i osoblja Klinike iskreno se zahvaljujem našim prijateljima iz “Tigar Tyres-a” na ovim važnim donacijama koje će značajno unaprediti naš rad. Još jedna potvrda da zajedno možemo mnogo, a sami daleko manje”, kazao je dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com