Sport

Klizačica Sofija Rodić osvojila drugo mesto Italiji

Na tradicionalnom “Trofeo Alberto Nikolodi” kupu, koji se održava 59. put po redu, niška klizačica Sofija Rodić osvojila je drugo mesto.

Takmičenje je okupilo preko 200 takmičara iz 35 klubova  iz 13 zemalja. U Sofijinoj kategoriji bilo je 29 takmičarki iz 9 država i to iz Italije, Holandije, Francuske, Poljske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Nemačke i Velike Britanije.
“Mi roditelji smo jako ponosni na nju, ne samo na medalju,  već na svom  trudu i radu kao i odnosu prema svakoj trci.  Svojim trudom, zalaganjem i požrtvovanjem ona je uspela da potvrdi drugo mesto sa prošlogodišnjeg takmičenja”, kazao je otac Petar Rodić.
Foto: Privatna arhiva
Kako je dodao, po prvi put se Sofija  na nekom od takmičenja našla i sa Holanđankom, koja je jedna od najboljih i najperspektivijih u svojoj zemlji, Sofija i Lise Dijkstra vodile su ljutu bitku na terenu, a svaka njihova trka bila je uzbudljiva do samog kraja. Sofija je uspela da pobedi u svakoj od trka gde su se našle zajedno i pobrala je simpatije publike.
Foto: Privatna arhiva
“Za ovo takmicenje , Sofija se po prvi put, spremila kao i sva deca iz Evrope, barem u nedelji  pred takmičenje. Imala je za 7 dana 5 treninga na ledu i to u Sofiji 3 i u Zagrebu 2 . Sa obzirom na to da je Sofija ove godine prešla u stariju kategoriju mi nismo imali baš nikakva očekivanja na ovom takmičenju. Sofija nas uvek  iznenadi i samim tim pokazuje koliki je talenat i koliko voli ovaj sport. Ovo je treći put za redom kako Sofija učestvuje na ovom tradicionalnom takmičenju i stekla je puno drugara i drugarica i mnogo se lepo druže i igraju”, kazao je Rodić.
Sofija trenutno ima treninge u Zagrebu , gde se sa svojim vršnjacima priprema za sledece takmicenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com