Sport

Nišlija Aleksa Nikolić vicešampion na školskom takmičenju u atletici

Nišlija Aleksa Nikolić na školskom državnom takmičenju u atletici osvojio je drugo mesto i time postao vicešampion države. Njemu je ovo prvo takmičenje ali, kako je kazao, planira da nastavi da trenira i niže uspehe.

Aleksa pohađa gimnaziju Svetozar Marković u Nišu, a nakon završene srednje škole planira da nastavi da se bavi ateletikom i možda upiše neki koledž u Americi.

Atletiku sam zavoleo još u Osnovnoj školi, kada su me pitali da se takmičim. Posle prve trke koju sam imao znao sam da neću odustati od tog sporta. Od tada treniram stalno, sada četiri puta nedeljno, a pred neka takmičenja i do šest puta nedeljno”, kazao je Aleksa Niškim vestima.

On je dodao, da se takmiči u disciplinama na 100 i 400 metara, a da pored ateltike voli i fotografiju.

“Imam vremena i za hobi i pored toga što trenizi i škola uzimaju dosta vremena, ali kada se baviš nekim sportom koji voliš ništa nije teško i rezultati dolaze uz trud”, rekao je Aleksa.

Kako je dodao, sada je početak sezone i očekuje još dobrih rezultata na državnim takmičenjima.

Takmičenje pod prokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta kao i Saveza za školski sport Srbije održano je u Sremskoj Mitrovici. Prvo mesto osvojio je Stefan Mihajlov iz Pančeva, a treće mesto Danilo Majstorović iz Beograda. Aleksa je na ovom takmičenju postavio i svoj lični rekord.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com