Društvo

Niški studenti među najboljim digital marketerima u svetu

Studenti niškog Ekonomskog fakulteta kao jedini predstavnici Srbije osvojili su drugu nagradu na 8. međunarodnom takmičenju iz oblasti marketinga u Portugaliji.

Takmičenje je održano 16. decembra u portugalskom gradu Portu na kome su učestovali mladi iz 37 zemalja. Niški nagrađeni tim činili su: Nikola Veličković, Anđela Zlatković, Iva Mijalković i Monika Ristić.

 „Uz pomoć mentorke Ane Popović napravili smo studiju slučaja na engleskom jeziku, prijavili se i u predstavili Srbiju u Portu. Prezentovali smo jedno naše preduzeće i primer dobre prakse društveno – odgovornog i digitalnog marketinga. Konkurencija je bila jaka i drago nam je što smo postigli veliku uspeh. Svaka grupa imala je 15 minuta za prezentaciju. Neki nisu znali gde je Srbija, pa smo im na mapi pokazivali“, ispričali su nagrađeni studenti na svečanom prijemu u Gradskoj kući.

Kako kažu, takmičenje im mnogo znači jer su razmenili iskustva sa studentima iz raznih zemalja i od njih naučili kako da promene rad u nastavi.

Njihov odlazak na takmičenje pomogao je Grad Niš u saradnji sa Kancelarijom za mlade i javnim preduzećima koji su finansirali put studenata u Portugaliju.

„Studenti su predstavili Grad Niš u najboljem svetlu i predložili smo im je da neko od njih bude član Komisije za projekte nevladinih organizacija čije je formiranje u toku“, rekao je gradski većnik Branislav Kačar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com