Sport

Sedmogodišnji Vuk Ćirković osvojio drugo mesto na Državnom kadetskom prvenstvu u šahu

Sedmogodišnji Nišlija Vuk Ćirković osvojio je drugo mesto na upravo završenom Državnom kadetskom prvenstvu u šahu. Nakon sedam dana nadmetanja, inače, kadetski prvak Centralne Srbije zauzeo je visoko drugo mesto u grupi dečaka do 8 godina.

Njegov otac, Nikola Ćirković, kazao je da je malo falilo da Vuk opravda ulogu favorita i podigne pobednički pehar, ali da je sreća bila više naklonjena konkurenciji.

” Vuk je šahom počeo da se bavi sa pet godina, prve šahovske poteze naučio je od dede i mene jer svi porodično uživamo u toj igri, ali je on ubrzo želeo još više da uči pa je krenuo da pohađa školu šaha u Dečijem kulturnom centru”, rekao je Ćirković.

Vuk Cirkovic, Foto: Privatna arhiva

On je dodao, da je na Vuka veliki uticaj imao Dragan Živić pod čijim mentorstvom je i počeo da niže uspehe.

“Sa svojih nepunih osam godina, baveći se šahom, okitio se sa preko 80 medalja i dvadeset pehara sa raznih turnira u Srbiji, Nišu i ostalim gradovima. U Solunu, prošle godine, postao je prvak Balkana do osam godina u brzopoteznom šahu, a sa nepunih sedam učestvovao je i na Školskom Svetskom prvenstvu u Draču gde je napravio odličan rezultat u veoma teškoj konkurenciji mladih šahista iz čitavoga sveta”, rekao je Ćirić.

Vuk je prvi razred OŠ “Učitelj Tasa” i odličan je učenik. Njemu predstoje značajni turniri, među prvima Školsko Republičko takmičenje u Pirotu 18. maja na koje se kvalifikovao nakon školskog, opštinskog i okružnog takmičenja gde je osvojio prvo mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com