Sport

KIK BOKS KLUB NIŠ NEPOBEDIV: Kreću na Svetsko prvenstvo i najavljuju nove medalje

Kik-boks klub “Niš” i u ovoj sezoni nastavlja da beleži uspehe. Ne samo da je prvi na listi klubova u Srbiji, već je od drugo pozicioniranog kluba bolji za čak 15 bodova, tako da se već sada zna da će ovaj niški klub biti apsolutni šampion Srbije. Večeras putuju na Svetsko prvenstvo u Italiji i nadaju se dobrom plasmanu.

Trener reprezentacije i ovog niškog kluba Srđan Radulović kaže da je sezona dobro krenula.

Gotovo sa svih takmičenja vratili su se sa medaljama. Prisetio se samo nekih.

Najpre u Karlovcu na Evropskom kupu gde je Novak Radulović osvojio zlatnu medalju po treći put, a nije mu izmakao ni profesionalni pojas. Na tom takmičenju Kik boks klub Niš je uzeo i dve srebrne medalje.

Novak Radulović

Sa Balkanskog kupa u Tešnju u Niš su doneli 6 zlatnih medalja i bili najuspešniji klub u konkurenciji od 117 zemalja. I na prvenstvu balkana Novak Radulović je odneo titulu šampiona.

“Na gotovo svim takmičenjima na kojima smo učestvovali bili smo najuspešniji u svim uzrastima, tako da čvrsto držimo prvu poziciju”, ističe Radulović.

Napominje da su završene pripreme u Karatašu, a večeras kreću na svetsko prvenstvo, koje se održava u Italiju.

“Iz Kik boks kluba Niš ide 5 takmičara. Tamičiće se u dve discipline K1 i Lou kik. Ovo je najači turnir ipak je Svetsko prvenstvo u pitanju, ali ako mene pitate nije jače od prošlogodišnjeg evropskog kada je Srbija uzela 10 zlatnih medalja, tako da se nadam dobrom plasmanu”, kaže Radulović.

Dodaje da je klub pojačan novim nadama. Tu je Neda Brkić, Natalija Savić, Sandra Selatić i braća Patrik i Erik Buza.

Po povratku iz Italije, Nišlije čekaju novi izazovi. Već 22. septembra seniori kreću na pripreme, a od 14. oktobra ih čeka Prvenstvo Evrope u Slovačkoj.

U toku jedne sezone kik bokseri ovog kluba učestvuju na preko 30 takmičenja, Radulović kaže da to jeste naporno, ali da je medalja kruna svakog napora. Samo prošle godine takmičari Kik boks kluba Niš su se zakitili sa 156 medalja. Deluje nestvarno, ali trener ovog kluba očekuje toliki broj i ove godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com