Kultura

Josipa Lisac i Lolobriđida u parku Čair na festivalu PozitivNI

Koncert Josipe Lisac na festivalu PozitivNI će zbog izuzetnog interesovanja biti premešten u park Čair.

Prema rečima organizatora nastup ove Jugoslovenske dive izazvao je veliku popularnost kod regionalne publike, zbog čega je odlučeno da se nastup održi u Čairu.

Josipa Lisac će u Nišu nastupiti nakon više od deset godina, stoga smo želeli da to veče učinimo posebnim za sve posetioce. Ljubitelji kvalitetnog zvuka i scenskog nastupa imaće prilike da uživaju u magičnoj atmosferi u Čairu 31. maja“, poručili su organizatori. 

U sklopu dana posvećenog alternativnoj umetnosti, 1. juna, nastupiće i zagrebačka grupa Lolobriđida. Ida Prester, frontmenka benda, rekla je da ovaj moderni sastav ne kalkuliše i ne prati trendove po pitanju svog muzičkog stvaralaštva.

Ovo smo mi, to volimo, te teme nas inspiriraju, muzika curi iz nas. Ako se nadje netko tko to prepozna – super, ako ne, nema veze. Ne kalkuliramo, nit slijedimo trendove. Da slijedimo, odavno bi prešli na trap. Mi već dugo imamo baš svoju publiku, te neke divne ljude koji vole naš specefičan pristup muzici. Nema ih puno, al su naši i jako odani“, rekla je Ida.

Ulaz na koncerte biće besplatan za sve posetioce.

Ovogodišnji, peti po redu festival, po prvi put će trajati četiri dana od 30. maja do 2. juna.

Prvi dan festivala rezervisan je za oživljavanje klasične umetnosti iz daleke prošlosti. Parku Čair biće podeljen po istorijskim epohama, dok će, uz melodije orkestra, bendova, vokalnih i instrumentalnih solista, glumci sa kostimima iz perioda klasicizma i romantizma šetati rame uz rame sa vama, a slikari izložiti svoja dela. Ovaj deo programa završiće velikim koncertom klasične muzike.

Drugog dana pored nastupa najveće jugoslovenske dive Josipe Lisac, biće organizovana berza ploča, murala, oslikavanje majici, hipi modna revija, i još mnogo toga što je 80ih godina Niš činio urbanim centrom mladih. Treći dan je posvećen modernoj umetnosti i nešto mlađoj publici, dok je poslednji festivalski dan posvećen rekreaciji i sportskim aktivnostima u kojima mogu učestvovati cele porodice.

Festival PozitivNI je jedini street art festival ovog tipa i jedna od najposećenijih manifestacija u južnoj Srbiji. Pokrenut je devedesetih godina prošlog veka kada su svirke održavane u Dušanovoj ulici. Posle duže pauze, ponovo je obnovljen 2015. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com