Društvo

Osmogodišnji Nikola osvojio četvrto mesto na svetskom takmičenju harmonikaša

Talentovani osmogodišnji harmonikaš, Nikola Krčak, na takmičenju najvišeg ranga, Svetskom trofeju harmonikaša u Portugalu, osvojio je četvrto mesto, kao jedini predstavnik Srbije na tom takmičenju.

Profesor Dušan Marković rekao je da je u pitanju takmičenje najvišeg ranga koje se održava svake godine.

“Nikola je izuzetno talentovan, osvojio je brojne prve nagrade, na takmičenju u Aleksincu, Smederevu, Beogradu, Tivtu i zbog toga su ga pozvali da se takmiči na ovako pretižnom takmičenju”, kazao je Marković.

Foto: Privatna arhiva

On dodaje, da Nikola pohađa muzičku školu “Kornelije Stanković” u Blacu, vežba svakoga dana.

“U pitanju je takmičenje iz klasične muzike, Nikola je jako talentovan i bilo bi dobro da se podrži jedan takav talenat, za sada mu niko nije ponudio ni stipendiju, ni bilo kakvu pomoć”, kazao je Marković.

Mladi harmonikaš Nikola Krčak rekao je Niškim vestima da harmoniku svira od šeste godine.

“Niko mi nije predložio da probam da sviram, jednostavno sam poželeo da sviram baš harmoniku i to mi se jako dopalo. Vežbam svakoga dana, volim klasičnu muziku. Hramonika je moja velika ljubav i planiram da nastavim da se školujem i da učim još više”, rekao je Nikola.

Foto: Privatna arhiva

Na takmičenju, je kako kaže, bilo lepo, upoznao je decu koja imaju slična interesovanja, video grad i nada se da će sledeće godine postići još bolje rezultate.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com