Društvo

Javne česme u Nišu ne rade zbog korone

Javne česme na teritoriji Gradske opštine Medijana ne rade, a kako ističu u toj opštini razlog je sprečavanje širenja koronavirusa. Objašnjavaju da ne postoji mogućnost dezinfekcije slavine posle upotrebe.

 

Načelnik uprave u Gradskoj opštini Medijana Saša Markиšić ističe da su česme zatvorene preventivno dok ne stignu određene mere i mišljenja od štabova.

“Mogućnost prenošenja virusa je moguć i preko čvrstih predmeta, kao što je slavina. Samo iz tog razloga smo se odlučili za ovu nepopularnu meru. Mislim da je u ovom trenutku mnogo bolje razmišljati o zdravlju građana. I njima savetujem da je pametnije od kuće poneti flašicu sa vodom nego da koriste jave česme”, kazao je Markиšić.

 

On je naglasio da će opština svakako slediti stav struke. Kaže da je najteže kada nemate u pismenoj formi propisanu meru.

“Mi smo poslušali savete stručnih lica. Ovo je preventivna mera da bi zaštitili naše sugrađane. Ukoliko dobijemo mišljenje stručnih lica da javne česme ne predstavljaju opasnost prenošenja kovida 19 mi ćemo u toku jednog dana da obavimo kontrolu vodu i da pustimo česme u rad”, rekao je Markиšić.

U Gradskoj opštini Medijana su podsetili da su česme upravo i napravljene da u ovim vremenskim uslovima građani Niša imaju mogućnost da se osveže na više lokacija u gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com