Društvo

Investitori će imati obavezu da raskopano vrate u prvobitno stanje, do sada je to izvršavala Direkcija za izgradnju

Investori će biti u obavezi da ono što raskopaju na javnim površinama dovedu u prvobitno stanje sa završnim slojem, istakao je danas predsednik Skupštine Grada dr Boban Džunić.

Predlogom odluke o izmenama i dopunama odluke o raskopavanju površina javne namene propisano je da iskopavanje površine javne namene i njihovo dovođenje u prvobitno stanje, tehnički ispravno stanje kao i izradu završnog zastora, odnosno sloja, obezbeđuje investitor, izuzev kada je investitor grad Niš, tačnije preduzeće koje je osnovano od strane Grada, tada radove na izradi tog završnog zastora obezbeđuje javno preduzeće Direkcija za izgradnju Grada.

Foto: N.P.

„Investitori će imati obavezu da ono što raskopaju na javnim površinama dovedu u prvobitno stanje sa završnim slojem. Do sada je to radila dirkecija za izgradnju Grada, međutim, zbog tehničkih kapaciteta nije mogla da dovede u prvobitno stanje sve ono što su investitori raskopavali, pa je i ostajalo u toj formi.  I sami smo svedoci da na teritoriji Niša imamo mnoge poprečne preseke preko ulica koji nisu dovedeni u završno stanje, kao i žalbe naših sugrađana, te smo zbog toga obavezali investitore da ono što raskopaju dovedu u prvobitno stanje“, pojašnjava dr Džunić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kao onu rupu kod tehničkih fakulteta bez ikakve najave došli s kopačem promenili „cevke od vitalnih značaja“ zatrpali rupu. I šta kad počne kiša i ko će biti odgovoran štete nanetim na vozilima?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com