Društvo

I Niš dobio turistički autobus

Najvaljivani turistički autobus konačno stiže u grad, a od 15.jula, prema rečima direktora Turističke organizacije Niš Uroša Parlića, turisti će moći grad i kulturno istorijske spomenike da posmatraju iz pomenutog autobusa.

Panoramski autobus obilaziće devet destinacija u gradu, imaće ukupno 78 mesta, 48 na galeriji i 30 u zatvorenom delu, a vrednost autobusa, kako kaže Parlić je miliona dinara.

“Tura traje 80 minuta, a autobus obilazi sve najznačajnije turističke tačke u gradu”, rekao je Uroš Parlić. “Mesto polaska autobusa biće sa parkinga iza Narodnog pozorišta, ići će kroz grad, obići će Logor Crveni krst, Ćele kulu, Čegar, Medianu, Nišku Banju. Sve ono što je važno za turiste biće viđeno”, kaže Parlić.

Foto: TON

Parlić dodaje da će svakog dana biti organizovane tri vožnje od kojih će jednu subvencionisati grad Niš. Cena karte za odrasle osobe je 400 dinara, a deca starosti do 12 godina razgledaće grad besplatno.

“Obezbeđen je i audio vodič za sada na srpskom i engleskom jeziku, a u narednom periodu turisti će sa kulturno-istorijskim spomenicima u gradu biti upoznati na čak sedam jezika”, najavio je direktor TON-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com