Društvo

Gradu potreban turistički autobus i vozići za obilazak turističkih mesta

Zbog sve većeg broja turista u Nišu, gradu su neophodni turistički autobus i vozići koji će spajati turističke lokacije, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na sastanka sa organizatorima i učesnicima 14. Sajma automobila u Nišu, koji će biti održan od 6. do 8, oktobra. Ona je od predstavnika auto kuća zatražila ponude, a poželjno bi bilo da vozila prate zelenu agendu, u skladu sa stavovima Evropske unije.

Gradonačelnica Niša je rekla da je na tom sastanku izneto dosta ideja i da se nada da će izlagači imati dobre ponude za Grad, kome je pored turističkih vozića i autobusa potreban i vozić koji bi razvozio posetioce groblja.

„Jedna od ideja je da Grad Niš ima turistički autobus. Ako se zalažemo i ulažemo novac u turizam, mislim da su neke prateće stvari više nego neophodne gradu. Mnogo je turista, mnogo je ljudi koji žive u Nišu, a koji bi voleli da iz te perspektive vide naš grad. Neophodno je da kao grad imamo i voziće koji bi povezivali određene turističke lokacije – Tvrđavu sa Čegrom, Tvrđavu i Nišku Banju, Ćele kulu i „Medijanu“. Da turista koji, recimo, krene iz centra grada može bez svog automobila ili bez gradskog prevoza, uz pomoć tih vozića, da dođe do te lokacije koju želi da obiđe“, rekla je gradonečelnica.

Ona je istakla da Grad nastoji da što više smanji upotrebu automobila u gradu. U prilog tome, ona dodaje i da je komunalnom preduzeću „Gorica“ takođe potreban električni vozić, kako se ne bi automobilima ulazilo u samo groblje.

Prema njenim rečima, gradu potreban i kombi kojim bi se prevozila deca koja učestvuju na raznim sportskim takmičenjima i izrazila nadu da će Grad i izlagači na Sajmu automobila u Nišu uspeti da uspostave saradnju.

„Imala sam prilike da razgovaram sa izlagačima, da ukoliko imaju mogućnosti da ponude i da vidimo na koji način možemo da se dogovorimo, jer ipak svi živimo u ovom gradu i znamo kakve su nam potrebe, znamo kakve novine možemo da uvedemo. Mnogo toga smo svi i videlu po svetu, zašto da izmišljamo nešto novo kada možemo da prepišemo od Zapada, pa i Istoka“, zaključila je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com