Društvo

Niš dobio “Ulicu suvenira”, a gosti grada duh Nišlija na dlanu

Nova popularna destinacija za posetioce grada koji žele da ponesu uspomenu u vidu autentičnih suvenira, jeste “Ulica suvenira” koja je sada i zvanično “imenovana” i vidno obeležena. Iako uređena pre nekoliko meseci, sada je dobila i svoj mali “bilbord” kako bi je turisti lakše pronašli.

Ulica se nalazi na Keju Kola srpskih sestara u samom centru grada i u njoj su smeštene kućice u kojoj se prodaju suveniri. Svaka od ovih drvenih “prodavnica” ima veliki izbor suvenira koji predstavljaju bogatu kulturnu baštinu Niša i Srbije, kažu u Turističkoj organizaciji Niša.

“Živopisna i šarmantna ulica suvenira je mesto gde možete otkriti originalne proizvode lokalnih zanatlija i prelepe rukotvorine kao što su suveniri od drveta, keramike i tekstila. Tu su i raznobojni šalovi, šeširi, magneti, privesci za ključeve i tradicionalne nošnje. Ukratko, ova ulica će  zadovoljiti svačiji ukus i interesovanja za suvenirima”, ističu u TON-u.

Šetajući ulicom suvenira, imaćete priliku da doživite živahnu atmosferu i osetite duh grada.

Prodavci su spremni da vam kroz razgovor ispričaju priču koja stoji iza svakog suvenira.

Bez obzira da li ste turista koji želi da ponese suvenir kao uspomenu ili Nišlija koji želi nekom da pokloni nešto posebno, ova šarmantna ulica sa svojim bogatstvom ponude i ambijentom definitivno je vredna posete, poručuju iz TON-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Fantastično! Blokirajte sve postojeće radnje u zgradama, njihove ulaze i izloge, nabudžite drvene udžerice svuda redom po centru kao i trafike- i biće vrlo privlačno.

  2. Sve je u rangu vašarskog kiča, pa pogledajte samo ko im vodi ta udruzenja zanatlija, sve neke namazane ulizice svakoj vlasti. A iz TON-a kultura pobegla odavno. Radujte se vašoj uličici kiča i samo radite i radite da oni postoje!

  3. Duh nislija na dlanu 🙂 … primitivizam i kič. Sramota sta rade ovim ljudima, udruzenja plasiraju sve i svasta da bi njihovi predstavnici od zanatlija profitirali. Dovoljno da im bace kosku zvanu Ulica suvenira.
    Mogu li novinari malo da smanje dozivljaje i impresije u svojim clancima
    za slihtanje lokalnim vlastima za svaku budalastinu?!

  4. Iz dana u dan ovaj grad pretvarate u palanačko vašarište i time se još ponosite.

  5. Једина права и најстарија продавница сувенира је у тврђави- све ово су пијачарски покушаји.

  6. ” Па, ово су шокови” ,што би рекла Јелица Сретеновић, у ” Националној класи”!

  7. Što bi rekli katastrasno.Od centra grada napravila ruglo koje više niko neće moći da ispravi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com