Politika

Jovanović: Gradonačelniče, da li razmišljate o ostavci?

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini grada Niša, poziva niškog gradonačelnika Darka Bulatovića da razmisli o ostavci.

„Na narednoj sednici Skupštine Grada tražićemo  smenu gradonačelnika  Niša, jer je vrhunac bahatosti ove lokalne vlasti nabavka već legendarne „škode superb“, druge po redu, a četvrte od češkog proizvođača, a sve za nepunih mesec dana, sa najluksuznijom opremom, iako imamo domaći Fijat u kome se vozi Papa. Po nama je ovo dirigovana nabavka vozila, pošto  se za to već  hapse pojedini direktori javnih preduzeća. Dok predsednik države priča o svom skromnom životu u garsonjeri sa platom od 120.000 dinara, niški čelnici uživaju u luksuzu i rasipništvu“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini grada Niša.

Jovanović ističe da je ovo vrhunac bahatosti, afera, hapšenja dok, kako tvrdi, „pljušte“ ostavke najužih saradnika gradonačelnika, a narod nema hleba da jede.

„Nesigurnost u gradu sve veća, požari, afere, korupcija, međusobne paljevine automobila, kako sami navode, loša organizacija, nestručnost od strane ljudi sa diplomama, kao iz prodavnice,  i zaustavljen razvoj grada obeležili su ovo lokalno rukovodstvo“, tvrdi Jovanović.

On naglašava da pod hitno treba naći nova kadrovska rešenja koja bi bila na čelu Niša.

„Treba da se formira tim koji bi činili kvalitetni ljudi, za spas grada Niša, koji bismo možda i mi podržali i dali šansu, ali ne bismo učestvovali, do narednih lokalnih izbora. Više se ne zna ni sastav Gradskog veća, a mnogim direktorima je istekao mandat ili su u v.d. stanju. Od pomoćnika gradonačelnika ni traga ni glasa, dok njegov zamenik putuje po Moskvi i zabavlja se, kako vidimo na društvenim mrežama. Grad tone u siromaštvo, a mladi beže sa željom da se nikad ne vrate“, objašnjava Jovanović.

Kaže i da ova vlast nema rezultate već samo prazne priče o budućim planovima i perspektivi.

„Šire lažna obećanja kako na gradskom tako i na seoskom području, obilaze ljude, kako bi im davali lažnu nadu, jer se bliže lokalni izbori“, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com