Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Čestitajte niškim osnovcima polazak u školu besplatnim udžbenicima

„Sramno je da postoji višak para u niškom budžetu i da će doći do rebalansa, a da Grad uporno ćuti nad učestalim zahtevima sugrađana da se plate knjige niškim osnovcima kao što je to učinjeno u Beogradu”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da ova koalicija već četiri godine govori o tome i traže da se izjednače prava Nišlija i naših najmlađih sugrađana sa decom iz Beograda u pogledu subvencija za nabavku knjiga.

„Paralelno sa tim tražili smo u više navrata da se omogući besplatan boravak u niškim obdaništima kao beogradskoj deci i da se spisak mališana koji čekaju na upis u obdaništa svede na nulu”, podseća on.

Jovanović kaže da su odbornici ove koalicije kroz odborničke inicijative tražili i da se obezbedi besplatan prevoz za niške srednjoškolce i besplatan topli obrok za niške osnovce.

„Takođe smo zahtevali i besplatan prevoz za penzionere u niškom gradskom saobraćaju, po uzoru na Beograd. Za sve to ima prostora u budžetu ako se izvrši reorganizacija i racionalizacija, što smo više puta predlagali pismeno i usmeno prilikom usvajanja svakog gradskog budžeta do sada”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com