Ekonomija

Grad izdvaja 22 miliona dinara za odbranu od poplava

Za odbarnu od poplava i radove na vodotokovima drugog reda, kao i za obnavljanje zaliha i opreme za slučajeve vanrednih situacija, Niš je ove godine predvideo 22 miliona dinara.

Sekretar sekretarijata za poljoprvredu Saša Stojiljković rekao je da postoji konitnuirana obaveza praćenja svih vodotokova drugog reda.

“Vodotokovi se prate iz meseca u mesec i sugeriše se šta je potrebno da se hitno očisti. Ono što nije najurgentnije radi se kroz Operatvni plan. Ukoliko se ispostavi da je nešto hitno onda se tome pristupa kroz Štab za vanredne situacije“, izjavio je Stojiljković.

Za same radove, dodao je Stojiljković izdvojeno je nešto manje od 7 i po miliona dinara, uz napomenu da je već izdvojeno oko 12,4 miliona dinara za radove koji će biti završeni ove godine, a započeti su prošle.

“Prosto, sada je sezona kada nije baš pogodno za čišćenje. Tako da, upuna ulaganja u 2020. godini, biće oko 20 miliona dinara samo na radove”, kazao je Stoljiljković.

Sekretar Sekretarijata za poljoprivredu poručio je za popunjavanje magacina za Štab za vanredne situacije izdvojeno oko 2 milina dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com