Sport

GO Crveni Krst ove godine za sport izdvojila 7 i po miliona dinara. Naredne godine planirano za milion više

Gradskoj opštini Crveni Krst jedan od fokusa je sport i promocija zdravog načina života. Jedina su opština u Nišu koja ima seoske Olimpijske igre, a kako ističe predsednik ove opštine prof. dr Miroslav Milutinović, uvek se trude da koliko je god to u njihovoj moći pomažu rekreativni sport i sportske manifestacije u svojoj opštini.

Milutinović ističe da su u toku ove godine za sport opredelili sredstva u iznosu od 7 i po miliona dinara, dok je u budžetu za narednu godinu, ta suma uvećana za još milion dinara.

 

Foto: N. V.

“Sve sportske i kulturne manifestacije finansiramo i pomažemo logistički. Kada kažem da pomažemo sportske manifestacije, imamo 23 sela i vrlo nam je bitno da stvorimo mladim ljudima ambijent i uslove. Da bi mladi ljudi ostali na selu, moramo i mi njima nekako da pomognemo”, rekao je Milutinović.

Na seoskim Olimpijskim igrama, dodaje on, učestvuje 300 do 500 takmičara, dok je GO “Crveni Krst” na republičkom nivou osvojila prvo mesto.

Milutinović ističe, da posebnu pažnju usmeravaju ka mladim talentima, ali i sportu osoba sa invaliditetom.

Foto: V. P.

“Nedavno smo izdvojili 50 hiljada dinara za pomoć KKK ‘Nais’ za nabavku kolica njihovom košarkašu Aleksandru Diniću. Takođe, kupili smo im i prekopotrebne lopte, kako bi nesmetano održavali treninge”, istakao je Milutinović.

Takođe, u GO “Crveni Krst”, rade na programu angažovanja osoba sa invaliditetom na polju sporta i rekreacije kako bi se ovoj grupi naših sugrađana podigao standard društveno-socijalnog života, ali i popravila fizička kondicija, pa i sama zdravstvena slika, što je posebno naglašeno na prijemu Milana Antića, člana paraolimpijske reprezentacije Srbije u stonom tenisu, pred odlazak na Međunarodni turnir u Podgorici.

“Pored toga imamo i šahovske klubove, koje takođe pomažemo finansijski i učestvujemo u odranizovanju i održavanju turnira. Imamo oko 11 fudbalksih timova i sve njihove sportske manifestacije pomažemo”, rekao je predsednik GO “Crveni Krst”.

Foto: GO Crveni Krst

Milutinović je dodao da su na teritoriji njihove opštine napravili, do sada, šest teretana na otvorenom.

“Na obostrano zadovoljstvo je to urađeno. Naši sugrađani, a pogotovo mladi su veoma zadovoljni. Uvek kada ih obilazimo ima onih koji treniraju”, rekao je Milutinović i zaključio da će Gradska opština Crveni Krst finansijski i na sve druge moguće načine, nastaviti da pomaže klubove, pojedince, manifestacije i rekreativni sport.

Foto: Screenshot; Belle Amie

 

Tekst je deo projekta „Za jači sport“ koji je sufinansiran od strane GO Crveni Krst u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2019. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com