Sport

Gasi se najstariji klub u Nišu?

Nakon završenog sudskog spora između OFK Sinđelića i njihovog bivšeg igrača Aleksandra Komadine, klub je dužan da igraču isplati sumu, koja zajedno sa kamatama i sudskim troškovima, iznosi više od 30 hiljada evra. Zbog celokupne situacije i finansijskog stanja iz OFK Sinđelić poručuju da će klub biti prinuđen da prestane sa radom.

OFK Sinđelić, najstariji klub u Nišu, pet godina vodio je sudski spor sa bivšim igračem Aleksandrom Komadinom oko potraživanja koja je imao igrač za polusezonu provedenu u ovom klubu.

Kako poručuju iz Sinđelića, Aleksandar je imao profesionalni ugovor, koji je potpisao sa prethodnom upravom, po kome je imao mesečnu platu od 2.850 evra i još 200 evra na mesečnom nivou kao sportski direktor kluba.

“Želimo da naglasimo da je godišnji budžet kluba oko 4 miliona dinara i da je prema tome iznos koji bi klub trebalo da isplati otprilike približan sumi sa kojom se OFK Sinđelić takmiči tokom cele jedne godine”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na ovu situaciju Upravni odbor OFK Sinđelić sazvao je, 12.1.2019. godine, Skupštinu kluba, na kojoj će biti samo dve tačke dnevnog reda: donošenje odluke o istupanju kluba iz Srpske lige Istok i donošenje odluke o gašenju kluba.

“Uprava kluba želi da obavesti javnost da celokupna odgovornost za gašenje najstarijeg kluba u Nišu leži na prethodnim upravama kluba koje su svojim neodgovornim ponašanjem zadužile klub preko svake razumne mere. Sadašnja uprava kluba, kada je preuzela klub u martu 2015. godine, nasledila je ogromna dugovanja i uspela da do današnjeg dana izmiri stare dugove u iznosu od preko 5.000.000 dinara prema velikom broju poverilaca”, stoji u saopštenju.

Na kraju saopštenja Sinđelića stoji da uprava kluba sa žaljenjem mora da konstatuje da će i pored svih napora i novca koji je uložen u prethodne četiri godine, kako bi se klub razdužio, OFK Sinđelić biti prinuđen da prestane sa radom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com