Sport

Fudbaleri Radničkog dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana

Fudbaleri Radničkog dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana u sklopu 27. kola Super lige Srbije. Meč na stadionu Čair igra se u subotu, 30. marta od 14 časova.

Dejan Joksimović, šef stručnog štaba Radničkog, izjavio je na konferenciji za medije da želi pobedu na ovom meču, sa kojom bi klub dobio “vetar u leđa” pred finiš sezone.

“U sličnoj smo situaciji kao pred utakmicu sa Napretkom. U goste nam dolazi ekipa Mladosti, koja je u jako dobroj formi. U ovom delu prvenstva u 7 utakmica doživeli su samo jedan poraz i jako su zahtevan protivnik. Nama su potrebni bodovi, na taj način se i pripremamo za ovu utakmicu. Daćemo sve od sebe da istaknemo naše kvalitete o kojima stalno pričamo, u odnosu na mane koje smo uočili kod ekipe Mladosti. Nadam se pobedi”,  započeo je Joksimović.

O narednom protivniku Joksimović je govorio sa dosta poštovanja, nakon podrobne analize koju je odradio sa stručnim štabom.

“Tim iz Lučana je jako iskusan i organizovan, takmičarski nastrojen i zna da igra na rezultat. Takvim pristupom oni umeju da vešto sakriju svoje mane a istaknu sve vrline i prednosti u igri koje poseduju. Defanzivno su veoma čvrsti i kompaktni, odgovorni i svi redom posvećeni odbrani. Sa druge strane jako su opasni u ofanzivnim tranzicijama. Moramo sprečiti njihovu igru po bokovima, sa desne strane – Varjačića a sa leve Udovičića. Kod tih bočnih lopti moramo biti organizovani u našem kaznenom prostoru jer sa velikim brojem igrača oni pune protivnički šesnaesterac. Takođe su opasni iz prekida, pa smo radili i na tom segmentu. Suština je, međutim, da se mi nametnemo, da izađemo na teren sa stavom gde se Radnički pita za većinu stvari na terenu”.

Na prethodnim utakmicama sastav Radničkog diktirao je zdravstveni bilten i suspenzije zbog parnih kartona, a u subotu će, čini se, situacija pri odabiru startnih 11 biti tek nešto lakša.

“I dalje ne možemo da računamo na Čolovića i Andriju Stojanovića. U međuvremenu, povredio se i Frei. Stajić ima kartone, a svi ostali su tu i spremni su. Iako su neki od igrača vuku hronične povrede, svi oni su svesni trenutka u kojem se nalazimo i stegli su zube. Takvu situaciju smo, recimo, imali sa Jamkamom u Kruševcu. Takav pristup je za svaku pohvalu i to mi daje motiv više da razmišljam pozitivno i verujem da imamo potencijal i da ćemo ostvariti cilj i ostati u ligi”.

David Petrović je deo ove pauze u prvenstvu proveo sa mladom reprezentacijom Srbije, ali je spreman za sutrašnji izazov.

“Očekuje nas teška utakmica protiv Mladosti. U prvoj polusezoni smo na njihovom terenu uspeli da preokrenemo rezultat, ali to je za mene bilo jedno od najtežih gostovanja u ligi. Ekipa Mladosti igra takmičarski, čvrst su kolektiv. Igraju odlično na bodove, sedmi su na tabeli i poslednjih nekoliko utakmica su u sjajnoj formi. Mi moramo da nametnemo naš stil igre, analizirali smo protivnika tokom cele prethodne nedelje, znamo sve njihove vrline i mane i mislim da nas čeka jedna dobra takmičarska utakmica. Svaki bod nam je bitan, zato pozivam i sve naše navijače da sutra dođu, podrže nas i budu naš 12. igrač. Meni je privilegija da sa kapitenskom trakom predvodim ekipu kluba sa takvom tradicijom kakav je Radnički, na meni je da se odužim za ovu čast i poverenje svojim partijama”, naveo je David .

Ulaznice za meč mogu se kupiti u subotu od 10 časova na blagajni na istočnoj tribini stadiona Čair po ceni od 300 dinara za južnu tribinu, 500 dinara za istočnu i zapadnu tribinu, dok je cena za ulaz u svečanu ložu 2000 dinara.

Glavni sudija meča biće Marko Ivković iz Lajkovca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dajte, pustite ovom amateru, sve utakmice, u sva tri kupa UEFA, da vidi gde je dosao! Dajte mu knjigu o Radnickom, od Djordja Stamenkovica, ili Drde Obradovića! Momak, neces se ti leba najesti od trenerskog poziva.
    Kakva god forma bila, koliko god lihvarska uprava bila, koliko god zavisite od Crvene zvezde, trener Rdnickog, kad mu dojecerusnji nizeligas dolazi u goste, mora da izjavi – sve, osim, pobede je sramota i veliki neuspeh! Na toj klupi su sedeli Nenkovic, Duvandzic,Dimoski, Visnjevac, Golac…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com