Kultura

FOND “DEJAN MANČIĆ” RASPISUJE KONKURS ZA PRVU KNJIGU PESAMA MLADOG AUTORA

U znak sećanja na Dejana Mančića, koji je 4. aprila 1999. godine, kao vojnik, poginuo od kasetne bombe bačene na njegovu protivavionsku bateriju, fond koji nosi ime ovog mladića, po tradidiciji raspisuje konkurs za rukopis prve knjige pesama mladog autora.

Dobrodošli su svi neobjavljeni rukopisi, obima do 80 strana, a tematika zbirke pesama je slobodna.

Svi koji žele da konkurišu mogu to učiniti slanjem otkucanog ili odštampanog primerka rukopisa na adresu: Fondacija Dejan Mančić, 18000 Niš, Bubanjska 12, najkasnije do 21. maja 2019. godine.

Rukopis treba da bude potpisan šifrom, a pobednik konkursa legitimisaće se tako što će sa rukopisom u posebno zatvorenoj koverti dostaviti i podatke o sebi: ime, adresu i najvažnije bio-bibliografske podatke.

Rezultat konkursa biće objavljen 21. juna, a zbirka pesama objavljena do kraja godine, u tiražu od 300 primeraka. U Fondaciji navode da autoru pripada 150 primeraka, dok ostalih 150 ostaje Fondaciji.

Izbor rukopisa obaviće stručni žiri, koga imenuje Upravni odbor fondacije. Autor je obavezan da zajedno sa Fondacijom učestvuje u promociji zbirke pesama.

U Fondaciji dodaju da rukopisi prispeli na konkurs neće bit vraćeni autorima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com