Ekonomija

„Filip Moris“ ne otkupljuje domaći duvan iz više razloga

To što kompanija “Filip Moris” ne otkupljuje domaći duvan je “kompleksna tema”, izjavio je Generalni direktor kompanije „Filip Moris“ za Jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević. On je rekao da „Filip Moris“ domaći duvan ne otkupljuje od 2015. godine.

„To je delimično povezano i sa nelegalnom trgovinom duvanskih proizvoda koja je na neki način uticala na domaće robne marke koje su koristile najveći deo tog duvana, tako da se tražnja za tim smanjila. U celini je odnos cene i kvaliteta takav da mi u ovom momentu ne otkupljujemo duvan,“, rekao je Jakovljević.

Kako je kazao Jakovljević “Filip Moris” je u proteklih 15 godina od privatizacije Duvanske industrije Niš itekako doprineo srpskoj privredi na pravi način.

” „Filip Moris“ je od privatizacije Duvanske industrije, u tu fabriku do sada uložio 850 miliona dolara i drugi je najveći poreski obveznik u zemlji, sa učešćem od pet odsto u ukupnim poreskim prihodima”, izjavio je Jakovljević.

On je podsetio da je “Filip Moris” najveća američka investicija u Srbiji. “Kompanija u Srbiji direktno upošljava 900, a indirektno 3.000 radnika”, istakao je Jakovljević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com