Društvo

Festival PozitivNI afirmiše niške autorske bendove

Treći festival PozitivNI ove godine održaće se u parku Čair, 3. juna od 10.00h do 01.00h. Organizatori najavljuju nastupe više od 400 umetnika, a novina će ove godine biti i promocija sporta i rekreacije.

Na glavnoj bini ovoga puta nastupiće niški autorski bendovi Vanredno stanje, Bunker, ABS, Hazel… Program će otvoriti hor „Vilenjaci“, a od 20 do 21h nastupiće i Penthouse band.

Preko dana će u Čairu biti organizovane likovne i muzičke radonice, prvi put će se prisutni upoznati i sa vajarstvom, a novina je da će biti organizovane i sportske radionice. Naime, pristuni će moći da se oprobaju u streličarstvu, američkom fubalu, a najmlađi će učiti da igraju, možda već zaboravljene, igre – školice, čunjeve…

Ideja je, kažu organizatori, da se u subotu u parku napravi izlet uz muziku i druženje. Na travi će biti postavljene prostirke, a frizbi, vijače i lopte biće dostpuni svima.

Osim zanimljvih radionica i nastupa u parku Čair u subotu, u petak će deo ekupe PozitiNI biti u Obrenovićevoj ulici, ispred Banke dobročinstva, i od 18 do 24h zajedni sa Marinom Adamović prikupljati dobrovoljne priloge.

Festival se organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Niš, Kancelarijom za mlade i Sportskim savezom Niša, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.

 

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close