Društvo

Počela rekonstrukcija fontane u čairskom parku

Uređenje najvećeg parka za najmlađe u Nišu počelo je pre nekoliko meseci postavljanjem nove led rasvete, a ovih dana je nastavljenjo rekonstrukcijom fontane. Kako je ranije najavljeno ovaj park će biti uređen nakon 30 godina, a nakon toga dobiće i čuvarsku službu.

 

“Godinama unazad fontana u Čairu bila je smetlište, a trebalo je da bude mesto druženja i zabave naše dece. Ružne slike uništavanja imovine svih građana Niša. Počeli smo njenu rekonstrukciju kako bismo obradovali decu, mame, tate, bake i deke koji vole mini amfiteatar u Čairu. Zamenićemo iskidanu i polomljenu rasvetu. Osvetlili smo ostale delove Čaira. Uredićemo najveći niški park kao što smo to učinili na Trgu Stevana Sinđelića ili što činimo na Trgu kralja Aleksandra.”, napisala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na zvaničnoj fejsbuk strani.

Ona je dodala i da je popravljena fontana u parku Svetog Save, ali i da će fontana u Niškoj Banji dobiti novi izgled.

“Očekujemo da pristignu brizgaljke koje su ranije fizički oštećene na fontani na Trgu kralja Milana kako bi i ona ponovo proradila.”, kazala je gradonačelnica.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. А шта је са фонтаном у центру? Очигледно чека зиму за поправку.

  2. Od kada je rasveta promenjena u Čairu tj. od kada su stavljene led lampe, mnogo je mračnije nego pre kada su bile one klasične. Da bude još gore, rasvete nije ni bilo dugo od kako su zamenjene sijalice, nisu radile. Ljudi su sedeli u mraku, svaki dan su zvali medijanu da se to popravi ali niko nije dolazio danima.

  3. O kakvoj se novoj led rasveti ovde pise? Pa park je doslovno nocu jeziv… Nema svetla. Prijavljivano je vise puta iz dana u dan parking servisu ali se uvek dobijao isti odgovor “zapisacemo” i naravno nista se promenilo nije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com