Sport

Evropsko prvenstvo za košarkašice 2019. igra se i u Nišu

Srbija je domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine odlučila je međunarodna košarkaška federacija FIBA koja je dodelila Srbiji organizaciju ovog prvenstva.

Naša zemlja će biti domaćin dve grupe i završnice takmičenja. Evropsko prvenstvo će biti održano u junu 2019. godine, u našoj zemlji će se igrati dve grupe u Nišu i Zrenjaninu i završnica šampionata u Beogradu.

„U našoj zemlji će se igrati dve grupe, a za nas je važno da će Grad Niš biti domaćin jedne grupe dok će završnica šampionata biti igrana u Beogradu. Domaćin preostale dve grupe biće Letonija“, rekao je za Niške Vesti Uroš Parlić, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, predsednik Istočnog regiona .

Promoter Evropskog prvenstva 2019. biće naša košarkaška heroina Nataša Kovačević.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević istakao je da su košarkašice najzaslužnije što će EP 2019. biti u Srbiji.

„Ono što je dobro je da smo izabrali gradove koji imaju iskustva sa organizovanjem velikih takmičenja i mislim da tu neće biti problema. Ovakvi događaji su sve zahtevniji i nadam se da ćemo za dve godine uspeti da se dovoljno dobro pripremimo. Hvala i Nataši Kovačević, koja će biti promoter ovog EP i koja je bila iznenađenje od strane KSS, i ona je uz Predraga Danilovića uradila prezentaciju. Ona je sjajan primer kako nikada ne treba odustati, a Srbi su poznati po tome da nikada ne odustaju“, rekao je Tomašević.

Srbiju je na prezentaciji i sastanku Borda FIBA u Pragu predstavljao predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a u delegaciji su se nalazili potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Magdalena Kokić.

Predsednik KSS Predrag Danilović bio je zadovoljan odlukom Borda FIBA.

„Veoma sam ponosan na naš Savez i našu zemlju, imamo dovoljno vremena da sve uradimo kako treba i siguran sam da će Evropsko prvenstvo 2019. biti na visokom nivou“, rekao je Danilović.

Konkurenti Srbiji za domaćinstvo bili su Rusija, Letonija i Izrael. Srbija je pre dve godine bila jedan od kandidata za domaćina EP 2017 za košarkašice, ali se FIBA tada odlučila za Češku.

Velike zasluge da Srbija dobije domaćinstvo EP 2019. godine ima i Ana Joković, potpredsednik KSS za žensku košarku, koja je od prvog dana bila uz košarkašice u Pragu zajedno sa predsednikom Predragom Danilovićem.

„U ovom trenutku je ovo odlična vest za našu reprezentaciju i celokupnu žensku košarku u Srbiji, jer nećemo igrati kvalifikacije za EP. To znači da će biti dovoljno vremena da se ekipa odmori, regeneriše i bude spremna za sve izazove na prvenstvu u našoj zemlji“, rekla je Ana Joković.

https://www.facebook.com/KSSrbije/videos/1675146126125944/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button