Sport

Evropska nedelja sporta u Nišu

Evropska nedelja sporta tradicionalno se širom Evrope obeležava poslednje nedelje septembra, a u Srbiji po četvrti put ove godine. Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Delegacijom EU u Srbiji organizovao je niz sportskih događaja tim povodom

Na Trgu kralja Milana u utorak, 19. oktobra u periodu od 12 do 14.30 sati biće organizovan sportski događaj kako bi ukazali na važnost sporta, a naročito na razvoj sporta za osobe sa invaliditetom u našem Gradu, kada ćemo zajedno poslati važne poruke zajedništva, poštovanja i da je sport jednako važan za sve nas, saopštili su iz EU info point Nis.

Organizatori  navode da će na košarkaškim terena biti organizovano nekoliko košarkaških igara za posetioce i prolaznike: šutiranje trojki, slobodna bacanja, šut sa celog terena, a kao specijalna igra organizovaće se „Put oko Evrope“. Biće organizovan i revijalni meč košarkaša u kolicima KKK “Nais” u 3×3 basketu.
Svi zainteresovani sugrađani će tokom ove manifestacije moći će da učestvuju u igri „Put oko Evrope“ i gađaju na koš iz kolica i da osvoje neku od pripremljenih, lepih i simboličnih nagrada.
Iz Eu info point-a Niš pozivaju sve da isprate Evropsku nedelje sporta u Nišu kako bi ukazali na važnost sporta, a naročito razvoj sporta za osobe sa invaliditetom u našem gradu.
Događaj organizuju EU info kutak Niš i Кlub košarke u kolicima „Nais“ u saradnji sa Gradom Nišom i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.
Istovremeno ovo će biti i završnica kampanje „Parainspirisani“ koju je Delegacija EU u Srbiji sprovela u prethodnom periodu pružajući značajnu podršku Paraolimpijskom timu Srbije i nastupu naših paraolimpijaca u Tokiju.
Evropska nedelja sporta tradicionalno se širom Evrope obeležava poslednje nedelje septembra, a u Srbiji po četvrti put ove godine. Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Delegacijom EU u Srbiji organizovao je niz sportskih događaja tim povodom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com