Politika

DVERI: Ako ima za botove ima i za decu. Obezbediti besplatne udžbenike, užinu i prevoz za sve đake i besplatne vrtiće za svu decu Srbije

Predstavnici Srpskog pokreta Dveri predali su zahtev gradskim vlastima u Nišu da obezbedi besplatne udžbenike za svako dete u ovom gradu. Ako može 200 miliona evra za SNS botove, mora toliko i za decu Srbije i podršku njihovim roditeljima, ističu Dveri.

Gradske organizacije srpskog pokreta Dveri širom Srbije počele su da predaju preporuke i zahteve lokalnim samoupravama da udžbenici, užina, vrtići i prevoz budu dostupni za svu decu Srbije. Takva preporuka biće predata i lokalnoj samoupravi u Nišu. Oni zahtevaju da ovaj predlog usvoje gradske vlasti za 2024 godinu i za sve naredne godine.

“I deca Niša su NAŠA DECA i više nikakvih podela i diskriminacija neće biti”, poručili su iz ove političke organizacije.

Oni podsećaju da je nedavno objavljen spisak 15 hiljada botova, odnosno javnih službenika koji plate iz lokalnih i republičkog budžeta ne primaju za posao koji nominovno obavljaju već za blaćenje i omalovažavanje opozicije.

Suzana Miletić, predsednica Ženske snage Dveri Niš

“Vlast ne bira sredstva niti načine a sve u cilju održavanja svojih pozicija i privilegija. Parčanje i komadanje Srbije, dovođenje naroda do prosjačkog štapa, podelu dece na manje vredne i više vredne i ništa im nije sveto sem svojih pozicija i svojih džepova koje pune na muku i na štetu osiromašenih građana. Ovo je bruka i sramota koju jadan narod ne može više da podnese! Najgore od svega je što među tim botovima ima i onih koji rade najodgovornije zadatke u našem društvu, ima prosvetnih, zdravstvenih i socijalnih radnika”, navode Dveri u saopštenju dostavljenom medijima.

Zbog svega ovoga, zaključuju u ovoj partiji, što narušava pre svega opstanak dece u Srbiji, njihovo normalno odrastanje i školovanje, Srpski pokret Dveri zahteva da država po hitnom postupku obezbedi za svu decu besplatne udžbenike i vrtiće, besplatnu užinu i dostojanstveno školovanje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com