Društvo

DRUŠTVO ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA: Svi smo mi na istoj strani

Mnogi psi lutalice, koje svakodnevno srećemo na ulicama, nalaze se tu zbog neodgovornih vlasnika, tvrde u Društvu za zaštitu životinja u Nišu. Iz tog razloga je, kako kažu, jedino rešenje za ovaj problem popisivanje vlasničkih pasa i sterilizacija.

Foto: Društvo za zaštitu životinja
Mnogi psi sa ulice su srećno udomljeni

Izgradnja azila jeste važna, ali je tek drugi na listi prioriteta. Obeležavanje pasa koji imaju vlasnika i besplatna sterilizacija je osnova za rešenje ovog velikog problema u gradu“, kaže predsednica Društva za zaštitu životinja, Svetlana Avramović.

Kazne za nesavesno vlasništvo kreću se između 5.000 dinara i 50.000 dinara.

Nezadovoljni smo brojem izrečenih kazni. Ima mnogo napuštenih pasa, što znači da kazne nisu česte. Zna se kakva je hijerarhija i kako teče čitav proces, međutim sam sistem ne funkcionište dobro“, smatra Avramović.

Ona navodi da je besplatna sterilizacija neophodna. Kako kaže, grad svakako ogromnu svotu novca u toku godine izdvaja za odštete koje isplaćuje zbog ujeda pasa. Ako bi se taj novac usmerio na veterinare koji bi radili sterilizaciju koja građane ne košta ništa, smatra da će rezultat biti evidentan.

Avramović dodaje da je saradnja sa sektorom “Zoo higijena” JKP Mediana odlična, i da su zadovoljni njihovim radom.

Svi smo mi na istoj strani. Cilj je da zaštitimo i pse i građane“, zaključuje ona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com