Društvo

Davidović: Komunalni redari će biti podrška komunalnoj policiji i inspekciji

Na osnovu usvojene odluke koje je donelo Veće grada Niša o rešenje o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj inspekciji kojim se predviđa da se o komunalnom redu u tom gradu ubuduće brinu i komunalni redari, zamenica gradonačelnice, Dušica Davidović, istakla je na današnjoj sednici Grada da će angažovanje komunalnih redara biti podrška komunalnoj policiji na teritoriji grada Niša.

Davidović je kazala da mali broj komunalnih policajaca i komunalnih inspektora ne mogu da zadovolje potrebe svega onoga što je prioritet u našem gradu.  Početna angažovanja redara biće 100 radnih sati ,a koordinator komunalne policije će proceniti efikasnost svih redara i mogućnost angažovanja do 600 sati.

“Ljudi koji su radno sposobni, a nalaze se na evidenciji Centra za socijalni rad, odnosno korisnici materijane pomoći  aposlutno neće izgubiti prava koja im pripadaju od strane države vezano za njihovu podršku, niti će im biti uskraćena podrška vezana za subvencije koje izdvajamo za socijalno ugrožena stanovnistva na teritoriji grada Niša”.

Komunalni redari prepoznavaće sve ono što je na problem na teritoriji Grada, a to su uglavnom divlje deponije, ali i nepravilnosti vezana za sama parkirališta, odnosno zauzimanje javnih površina, ističe Davidović i dodala da će evidentirati (ne)poštovanje epidemiolških mera po preporukama kriznog štaba Republike Srbije i gradskog kriznog staba u vezi nošenja maski i držanja distanci.

“Pored lica koja su na evidenciji Centra za socijalni rad , održali smo i sastanak sa predstavnicima Udruženja boraca rata koji su izrazili želju da se njohovi članovi koji su u socialnom statusu, a mogu da obavljaju posao komunalnih redara nađu na spisku komunalnih redara. Trenutno na tom nekom potencijalnom spisku angažovanja imamo ukupno 30- 40 lica koja će biti podrška komunalnoj policiji i komunalnoj inspekciji sa teritorije svih 5 Opština.  Svi će dobiti upustava što se tiče njihove nadležnosti jer oni neće moći da izriču kazne jer je to posao komunalne policije”.

Komunalni redari nosiće prsluke na kojima će stajati obeležje “komunlani redar grada Niša” i legitimaciju koja će pored imena i prezimena sadržati forografiju” kako ne bi došlo do zloupotrebe.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com