Društvo

Službenicima patrole “Oko sokolovo” Nišlije pokazuju i dobacuju neprikladne komentare

U Nišu već mesec i po “radi” patrolno vozilo “Oko sokolovo” koje kontroliše nepropisno parkirana vozila. Prvi mesec službenici niške Komunalne policije samo beleže prekršaje koje prave niški vozači a od prvog dana avgusta najavljene su i prve kazne. Iako su mnogi negativno komentarisali dolazak ovih vozila, veliki broj vozača pozdravlja ovu novinu jer misle da će ovakva kontrola rasteretiti saobraćajne gužve u špicu.

Načelnik Komunalne policije Dejan Kovačević za Niške Vesti kaže da iako Nišlije “pokazuju” patrolama neplikande znake i dobacuju, većih problema nije bilo u fukcionisanju ove novouvedene kontrole saobraćaja.

“Pokazuju, dobacuju vozači ali nema otežanog rada. Nije se desilo da naše vozilo bude blokirano da prođe, da  neko patrole sprečava da rade, jednostavno nije bilo incidenata a ni naznaka za tako nešto. Ja se nadam da će ovako i ostati”, rekao je Kovačević.

Dve niške patrole “Oko sokolovo” rade u dve smene po sedam sati i za sada je njihov rad vezan za radno vreme parkinga, radnim danima od 7 do 21 i subotom do 14 sati.

Za 15 dana koliko radi ova patrola za kontrolu nepropisno parkiranih vozila zabeleženo je oko 12.500 prekršaja, što je u proseku oko 1000 dnevno.

Još uvek se čeka da sistem i zvanično bude povezan na bazu Ministarstva unutrašnjih poslova kada će uređaj iz vozila direktno da povlači podatke vezane za tablicu i tako sačinjava kaznu za vlasnika vozila. Aplikacija jeste u izradi ali će 1. avgusta ona početi da beleži svaki prekršaj, precizan je Kovačević.

Patrolno vozilo Oko sokolovo, uređaj koji beleži prekršaje; Foto: Niške Vesti

“Za sada je broj prekršaja na dnevnom nivou oko 1000, ali sam siguran da će od avgusta situacija biti drugačija i da će ovi prekršji da se umanje za polovinu. Nišlije su obaveštene da je u toku probni period i da nema kažnjavanja, pa su opušteni, kada krenu kazne biće sigurno drugačije”, kaže on.

Kovačević još napominje da mu je poznato da postoji i viber grupa – Oko sokolovo i komentariše da za tim nema potrebe, jer ova patrolna vozila nemaju ustaljenu trasu već menjaju često pravac kretanja. Kada se uspostavi red prvo će niškim vozačima biti lakše, završava on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Većina vozača u Nišu nemaju saobraćajnu kulturu. Parkiraju na sred ulice, ne propuštaju pešake na pešačkom prelazu, ne poštuju prvenstvo prolaza, a da ne govorimo o pogrešnom parkiranju. Samo po džepu državo i opametićeš ljude.

  2. Oko sokolovo petak 14h Dušanova špic vozi 10km/h red iza njega neprekidan do Pravnog i on uvodi red u parkiranju,a ispred njega niko

  3. Pozdravljam! Uzmite na primer izlaz iz kružnog toka na Trošarini ka Ćele kuli. Večno zakrčen jer gomila neodgovornih se parkira odmah desno “samo na 3 minuta” i napravi haos. Odnosno izaberu da njima bude “lakše” na teret ogromnog broja ljudi koji se tu zaglavi. Kazne da pljušte, nego šta. Ja li sam budala što je mene sramota da to radim?

  4. Kaznjavanja ima i nije taco da je probni period.Ne zavaravajte se.Platili smo kaznu …

  5. КАДА ЋЕ И ДА ЛИ ЋЕ ОКО СОКОЛОВО ОБИЛАЗИТИ УЛИЦЕ ИСПОД БЕНЗИНСКЕ ПУМПЕ У ДОЊОЈ ВРЕЖИНИ, ЈЕР СЕ ТУ ВОЗИЛА НЕ МОГУ МИМОИЋИ ЗБОГ ПАРКИРАНА ВОЗИЛА НА ПУТУ ИАКО ВОЗАЧИ ИМАЈУ МОГУЋНОСТ ПАРКИРАЊА ВАН КОЛОВОЗА

  6. Sa zadovoljstvom ih napusim s ku*rac kad god ih vidim. E sad ne znam kako da im trazim da mi posalju sliku gde im pokazujem srednjaka…voleo bih da imam za licnu kolekciju ali nemam tablice na bajsu pa da mi stigne na kucnu adresu…

  7. Prvo imam problem gde da parkiram auto ispred zgrade jer je parking servis zauzeo celu ulicu. Drugo ako plaćam parking mesto očekujem da je vozilo bezbedno i da bude pod nadzorom od krađe,obijanja ili oštećenja drugih vozača. Zašto mi plaćamo parking kada za uzvrat nemamo ništa od navedenog?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com