Društvo

Dan broja “Pi” u Gimnaziji Bora Stanković: Petar za 16 a Sergej za 17 sekundi složili Rubikovu kocku

I ove godine u niškoj Gimnaziji “Bora Stanković” održana je manifestacija pod nazivom “Dan broja Pi”.

Za organizaciju su bile zadužene profesorke matematike Tamare Milošević, Ivane Stamenković i Marije Mitić.

Takmičenje u brzom slaganju Rubikove kocke je dalo dva pobednika. U kategoriji učenika srednjih škola pobednik je bio učenik Petar Milosavljević, gost iz Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ sa ostvarenim vremenom od 15,59 sekundi.

Foto: Gimnazija Bora Stanković

Pobednik iz kategorije osnovaca je i prošlogodišnji pobednik Sergej Dragonjić iz škole “Dušan Radović”, ove godine sa vremenom 17,27 sekundi.

Drugonagrađeni su Milošević Mihajlo II-6 i Zbiljić Uroš iz OŠ „Ratko Vukićević“ i trećenagrađeni Mioković Aleksa II-6 i Nikolić Jovana iz OŠ „Dušan Radović“.

U okviru takmičenja u asocijacima, među šesnaest ekipa, pobedu je odnela ekipa učenika III1 i III-2: Stojilković Marina, Bogdanović Petar, Đokić Ana i Obradović Teodora.

Oni su se zatim takmičili u igri „Whisper Challenge“ protiv tima profesora engleskog jezika – prof. Mirjana Dimitrijević, prof. Nikola Petrović i prof. Marko Mihajlović.

Foto: Gimnazija Bora Stanković

Učenicima su bile interesantne i igrice koje su im pripremili profesori – tangram, dženga, igre memorije i drugo, kao i ukusni kolačići kojima su imali priliku da se zaslade.

Foto: Gimnazija Bora Stanković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com