Društvo

Da nas bude više – „Medijana za bebu više“

Gradska opština Medijana, obeležila Međunarodni dan dece

Druženje sa Patrolnim šapama, životinjama iz džungle i morskih dubina, samo su neke od zanimljivih aktivnosti, kojim je Gradska opština Medijana, u okviru manifestacije “Medijana za bebu više”, obeležila Međunarodni dan dece.

Pored nezaobilaznih radionica crtanja po licu, mehurića od sapunice, „morskih“ igara i avantura i izbora za naj i cool tatu u parku Sveti Sava, mališane je zabavljalo 16 likova njihovih omiljenih crtanih filmova, među kojima su beba ajkula, klovnovi i superheroji.

Foto: GO Medijana

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić rekao je da opština ovakvim manifestacijama želi da istakne značaj povećanja nataliteta i dodao, da se tradicionalnom manifestacijom „Medijana za bebu više” želi promovisati rađanje i roditeljstvo.

Foto: GO Medijana

Gradska opština Medijana, za treće dete dodeljuje roditeljima novčanu nadoknadu u iznosu od 120.000 dinara na godišnjem nivou, a jednokratnu pomoć od 10.000 dobijaju roditelji prvorođenog deteta u svakoj nedelji, istakao je Кocić.

“Кomisija „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana iz svog fonda svake godine finansira veštačku oplodnju 20-ak bračnih parova, koji prirodnim putem ne mogu da dobiju potomstvo. Ove godine finansiraće 21 bračni par, što je najviše do sada”, rekao je Kocić.

Foto: GO Medijana

Predsednik Кocić je podsetio da Gradska opština Medijana zahvaljujući fondu „Sveta Petka“ isplaćuje stipendije od nešto više od 11.000 dinara mesečno najuspešnijim studentima, dok talentovani učenici i studenti, koji postižu značajne rezultate u oblasti obrazovanja, kulture i sporta dobijaju jednokratnu pomoć od 25.000 dinara.

Foto: GO Medijana

Кartice sa popustom za mame i bebe, Škola roditeljstva, Кluba mama, predavanja na temu podrške roditeljstvu, Fond „Hraniteljstvo po meri deteta“, novogodišnja druženja, rođendanska slavlja, uniforme za prvake, Zimski dani u Medijani, Uskršnje radosti, neke su od aktivnosti, koje Gradska opština Medijana, kao dobitnik nagrade Ponosna kolevka 2018. sprovodi u cilju promocije roditeljstva i pronatalitetne politike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com