Društvo

Crveni Krst Niš i Subotica na zajedničkim pripremama za Republičko takmičenje

Državno prvenstvo u pružanju prve pomoći, koje će se u septembru održati u Beogradu, okupilo je ekipe Crvenog krsta Niš i Subotica, koje se na severu naše zemlje zajedno pripremaju za ovo nadmetanje.

Na kampu u Subotici tamošnja ekipa uzvraća gostoprimstvo svojim kolegama iz Niša, kod kojih su boravili krajem prošlog meseca na kampu u Divljani.

“Pripreme za sada teku dobro i zadovoljni smo pokazanim. Ove godine se najduže spremamo i mislim da smo sada ozbiljniji i spremniji za takmičenje. Najbitnije je da budemo smireni i sigurni u svoje znanje, jer ako smo nesigurni to će se odmah primetiti, a to sudije ne vole da vide. Važno je da budemo samouvereni i da držimo kontrolu nad celom situacijom” izjavio je Petar Marinković, član Crvenog krsta Niš za lokalni portal Subotica.com

Tema ovogodišnjih kampova jeste pružanje prve pomoći u saobraćajnim nezgodama, a sve sa ciljem usavršavanja takmičara za predstojeće Republičko takmičenje u Beogradu.

Oni ovih dana uvežbavaju realistični prikaz povreda, oboljenja i stanja. U kampu Crvenog krsta trenutno se pripremaju ekipe podmlatka i omladine iz Subotice i Niša, a u pitanju su klasične trenažne pripreme, podeljene po grupama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com