DruštvoZdravlje

“Čepening” za ORL Kliniku

Plastični zatvarači i humani ljudi ponovo su pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Akcija” Čepening“ već je širom poznata jer se broj onih koji se uključuju u ovu humanitarnu akciju povećava. Tako je danas ORL klinika Kliničkog centra Niš , zahvaljujući ovoj akciji dobila dvoja mehaničkih kolica. Kao i do sada organizaor akcije je Udruženje za pomoć Nišlijama.

“ORL klinici smo sada uručili dvoja mehaničkih kolica koja su nabavljena uz pomoć prikupljenih i recikliranih plastičnih čepova, tako da se još jednom pokazalo koliko vredi i koliko je važna humanost Nišlija jer zhavaljujući njima i čepovima koje su oni prikupili ova akcija je stigla do konačnog cilja, odnosno obezbedili smo kolica za pacijente ove klinike”, kazao je Vojkan Živković iz Udruženja Čepening.

On je dodao da je akcija trajnog karaktera i građani čepove mogu da donesu na nekoliko punktova u gradu, ali u apotekama ustanove Apoteke Niš.

Foto: V. P.

“Apelovao bih na naše sigrađene da tvrdu plastiku ne bacaju i da ih dostave nama jer time možemo da pomognemo kako ustanovama tako i pojedincima. Onog momenta kada ne  bude potrebe za kolicima i drugim pomagalima, krenućemo sa drugom vrstom pomoći, a to može da bude i obnavljanje mobilijara u vrtićima ili na dečijim igralištima, jer dokle god bude plastičnih čepova mi ćemo biti u prilici da nekome pomognemo”, kazao je Živković.

Za jedna polovna kolica u vrednosti od nekih 100 do 120 evra potrebno je prikupiti oko 400 kilograma čepova.

Vojkan Živković dodaje da su kolica koja su nabavljena uz pomoć prikupljenih plastičnih čepova već dobile klinike za neurologiju, za nefrologiju, za fiziklanu terapiju, za urologiju, a sada i ORL klinika. Kolica će dobiti i Klinika za neurohirurgiju.

Darodavcima se, ali i svim građanima koji učestvuju u akciji prikupljanja čepova u ime klinike i osoblja, zahvalio profesor dr Dušan Milisavljević, direktor ORL klinike Kliničkog centra Niš.

Foto: V. P.

“Ovo je lepa inicijativa, a osoblje sa Klinike kao i mi lekari podržavamo svaku akciju koja ima za cilj da pomogne onima kojima je pomoć potrebna, ali i svaku akciju čiji je cilj očuvanje čovekove životne okoline”, istako je dr Dušan Milisavljević. “Moram da kažem i to da se i osoblje naše klinike pridružilo ovoj akciji i da i svi mi ovde prikupljamo plastične čepove. Pored lečenja pacijenata širimo i priču o očuvanju životne sredine”.

Profesor dr Dušan Milisavljević je dodao da ORL klinika unazad godinu dana ide ozbiljnim koracima ka modernizaciji i jednom vrlo ozbiljnom radu. Najavio je i opremanje oprecaionih sala novom opremom gde će vrlo brzo početi da se rade hirurške tehnike koje do sada nisu rađene na jugoistoku Srbije, a neke od njih samo u Beogradu.

“Ozbiljnim radom smo uspeli da budemo  rame uz rame sa ORL klinikom Kliničkog centra u Beogradu uz podršku  rukovodstva Kliničkog centra Niš i samog resornog ministarstva koje je imalo razumevanje  za potrebe pacijenata jugoistočne Srbije i za potrebe našeg Kliničkog centra”, dodao je Milisavljević. “ORL klinika je u poslednjih godinu dana opremila svoje kabinete najsavremenijim aparatima kojima možemo da pomognemo pacijentima na najsavremeniji način. Imamo najpreciznije aparate za proveru sluha kako kod odraslih osoba tako i kod beba. U operacionim salama, takođe, imamo najnoviju opremu, a uskoro očekujemo i najsavremeniju hiruršku opremu koja će  kliniku sa najsavremenijim metodama rada uvesti u 21 vek”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com