Društvo

Čairom se orilo sportsko navijanje – Akcija “STOP, SVI NA SPORT” okupila blizu dve stotine đaka iz čitavog regiona

Pobednici ovogodišnje akcije "Stop! Svi na sport" su takmičari Osnovne škole "Sveti Sava" koji su uz pehar, medalje i loptu dobili i bicikle

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Sportskim savezom i Školskom upravom Grada Niša, organizovali su danas u čairskom parku, tradicionalnu akciju „Stop! Svi na sport“.

Ova simpatična akcija dva puta godišnje okupi više od 150 učenika, trećeg i četvrtog razreda iz blizu 30 osnovnih škola iz čitavog regiona. Danas su gosti Niša bili i učenici iz Aleksinca i Ražnja koji su se takmičili u odbojci, gimnastici i tekvondu, kao i društvenim igrama – slagalica i memorija. Nove discipline su Žandarmi i Vatrogasci gde su mališani imali zadatak da pretrče uže i simuliraju gašenje požara. Podebnici đaci Osnovne škole Sveti Sava odvezli su kući bicikle.

Dugogodišnji partneri i prijatelji akcije su Odbojkaški klub Stampedo, Školica sporta Run&Fun, Tekvondo klub Asteriks i Mačevalački klub Niš.

Školaraci su se borili za pehare, medalje, lopte, ali i najvredniju nagradu, a to su bicikle za ekipu pobednika.

“Projekat ima za cilj pormovisanje sporta, zdravih stilova života, fer pleja, tolerancije, uopšte pozitivnih društvenih vrednosti. Naš cilj je da ukažemo deci na sve ono što je suprotno nasilju. Želimo da ih naučimo da kada se nađu u konfliktinim situacijima da mogu rešiti na nekoflinktan način.  Želimo da se druže sa svojim drugarima, ali i policajcima”, kazala je Marija Ranđelović, šef odseka u odeljenja policije policijske uprave u Nišu i major policije.

Svaki sportski klub imao je svoj poligon na kome su deca dobijala zadatke.

Svaka od škola imala je zadatak da prođe sve poligone, na kraju su se bodovi sabrali.

“Ove godine nam je prošireno takmičenje u smislu i broja dece i igara. Prvi put su na programu devet igara tri nove koje su  prava zabava po ovom lepom vremenu za decu. Uz takmičenje, igru i navijanje, cilj da se što više družimo i zabavljamo”, ističe Zvonko Stanković, predsednik Sportskog Saveza.

Ova sportsko-edukativna akcija još jednom je približile niške đake službenicima Policijske uprave koji jesu uvek tu oko njih da ih zaštite i pomognu im a preneta je i ona osnovna poruka o zdravim stilovima života.

Akcija “Stop svi na sport” prvi put je organizovana 2015. godine sa učenicima trećeg i četvrtog razreda, od kada se održava svake godine, dva puta godišnje. Već na proleće naredne godine sledi naredno takmičenje u okviru Akcije “Stop svi na sport”. 

Pobednici ovogodišnje akcije „Stop! Svi na sport“ su takmičari Osnovne škole „Sveti Sava koji su uz pehar, medalje i lopte dobili i bicikle. Ova niška škola je pre 4 godine osvojila prvo mesto u ovoj akciji.

Medalje, pehare i glavnu nagradu uručila je Iva Petrović, članiva Tekvondo kluba Asteriks koja je prva na svetskoj rang listi u kategoriji juniora, prvakinja Evrope, šest puta je bila prvak države a proglašena je za najboljeg sportistu Grada Niša 2020. godine. Drugoplasirani i trećeplasirani đaci dobili su pehare, medalje i lopte za školu.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com