Društvo

Bulatović: Cena grejanja nešto niža nego lane

Radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže koje je Gradska toplana planirala do početka ove grejne sezone, završeni su na vreme i sve je spremno za početak sezone, rekao je  gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Sanirani su kvarovi na problematičnim delu toplovodne mreže gde su gubici bili višestruki. Tokom leta radilo na ukupno 19 gradilišta.

U rekonstrukciju toplovoda uloženo je 80 miliona dinara a narednih nekoliko dana biće utvrđena buduća cena grejanja.

Biće organizovana javna rasprava u sredu naredne nedelje, a Bulatović najavljuje da će cena grejanja biti nešto niža u odnosu na prošlogodišnu.

„Nadamo se da će građani finansijski lakše podneti cenu grejanja jer će imati mogućnost da plaćaju, kako po kvadratnom metru, tako i po utrošku i to prosečnu potrošnju uvećanu za 20 odsto. Sve preko toga biće u režimu Toplane. Uglavnom je ovde reč o energetski neefikasnim zgradama , starim u kojima i žive naši sugrađani sa najtežim socio-ekonomskim statusom“, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Prema rečima v.d.direktora Gradske toplane Predraga Milačića postoje tri kategorije stanovništva čija je potrošnja toplotne energije znatno veća od gradskog proseka i to ne njihovom krivicom jer ima curenja na podstanicama ili se radi o energetski neefikasnim zgradama, pa je potrebno da se nađe način da se njima pomogne i da se zaštite od prevelikih računa.

Kada je u pitanju isključenje sa daljinskog grejanja, Milačić je naglasio da je za ovu godinu završeno sa primanjem zahteva i da će svi oni koji ne budu želeli da koriste usluge daljinskog grejanja, u skladu sa važećom gradskom odlukom, moći da se jave naredne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com