Politika

Branislav Jovanović: Korupcija hara gradom

“Od strane radnika gradske uprave dobio sam primerak krivične prijave koji dostavljam medijima, a dobili su ga i čelnici Grada. Zahtevam da se Tužilaštvo i MUP uključe i utvrde da li su tačni navodi o nenamenskom trošenju sredstava i korupciji čelnika Sekretarijata za poljoprivredu Grada Niša”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da se u prijavi navodi da se radi o subvencijama udruženju za nabavku dvadeset prodajnih objekata (kućica) od kojih je deset postavljeno, a deset ne, a sve to na lokaciji cvetna pijaca kod Tvrđave koju, kako napominje, Grad planira da izmesti.

“Čelnici Sekretarijata za poljoprivredu, inače, dodeljuju podsticajna sredstva svojim taštama i to po istim obrascima, 2016. i 2017. godine”, tvrdi Jovanović.

On podseća da je sa skupštinske govornice ukazivao više puta na probleme u Sekretarijatu za poljoprivredu, izmišljenim putovanjima u Beč. Kaže i da je govorio o nedostavljanju spiskova niških farmera koji su dobili kredite, trošenju sredstava u sportskim klubovima u mesto ulaganja u sportsku infrastrukturu, budžetima raznih saveza i kancelarija, enormnoj jednokratnoj novčanoj pomoći aktivistima na teritoriji Grada i po seoskim sredinama. Kao drastičan primer dodele socijalne pomoći Jovanović je izdvojio selo Lalinac.

“Ni na jedno od tih pitanja nisam dobio odgovor. Korupcija je očigledno u Nišu ušla u sve pore društvenog života, sport, kulturu, obrazovanje, javni sektor, a ljudi iz nagomilanog straha ne smeju ništa da preduzmu. Očigledno ni državni organi ne reaguju, jer je sve politika. Zato molim medije da traže odgovore od rukovodstva grada na ovo i sva druga pitanja koja su od javnog značaja”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com