Društvo

“Arhiv emocija” pokupio simpatije u Beogradu

Dok’n’Ritam, festival muzičkog dokumentarnog filma, drugi po redu  održan je u Domu kulture Studentski grad u Beogradu.

Mnogobrojnoj publici predstavili su se članovi niške legendarne grupe “Lutajuća srca” koji su zajedno sa producentom Oliverom Paunovićem, otpratili prikazivanje zajedničkog ostvarenja “Arhiv emocija”.

Filmovi inspirisani muzikom i muzičarima, u okviru Dok’n’Ritma doneli su priče o Frenku Zapi, grupi Buldožer, Zabranjenom pušenju, o ulozi Indijanaca u istoriji popularne muzike, o avangardnom vojvođanskom umetniku čije je ime Panta Šiklja Nafta, o Džastinu Biberu, grupi Lutajuća srca, makedonskoj rok grupi Kulturno umetnički rabotnici i drugim.

Na festivalu su održane i tribine na teme: “Decibeli regiona: dame na potezu” i “Muzički dokumentarni film i festivali na kulturnoj mapi regiona”, biće predstavljene “muzičke” knjige i muzički dokumentarci u nastajanju.

Foto: Niske Vesti

Fokus ovogodišnjeg izdanja Dok’n’Ritma je bio na domaćim muzičkim dokumentarcima.

“Publika je odlično reagovala na naš film, pozitivni su bili i komentari nakon prikazivanja, tako da smo se mi veoma zadovoljni vratili za Niš. I nakon ovog festivala stigli su pozivi za naša nova gostovanja, to potvrđuje da smo uradili pravu stvar”, kaže Oliver Paunović, producent.

Ciljevi festivala su afirmacija žanra, motivisanje stvaralaca i unapređenje nacionalne produkcije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com