Društvo

Arheološko nalazište “Medijana” naredne nedelje otvara vrata za posetioce

Arheološko nalazište “Medijana”, posle deset godina, otvara vrata za posetioce koji žele da vidi jedinstven kompleks koji je nastao u vreme Konstantina Velikog. Zvaničnom otvaranju prisustvovaće i ministarka kulture Maja Gojković, u utorak, 27. decembra, potvrdila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Arheološko nalazište posle deset godina biće otvoreno za posetioce, Nišlije i goste Niša, a tamo na proleće očekujemo obilazak od strane premijerke i naravno, kada bude toplije vreme, veliku svečanost koju zaslužuje grad Niš i arheološko nalazište”, kazala je Sotirovski.

Pre nego što je zatvorena “Medijana” je bila jedan od najposećenijih lokaliteta u Nišu. Tu su organizovani koncerti, edukativne radionice, školski časovi iz istorije. Sada, u novom ambijentu, kada su uređene staze i unutrašnjost vile, biće stvorena nova scenografija za mnoge događaje.

Projekat finansira Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije i Grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com