DruštvoKultura

Ansambl “Vuk Stefanović Karadžić” nastupa u Crnoj Gori

Članovi folklornog ansambla i narodnog orkestra Centra tradicionalne kulture i duhovnosti “Vuk Stefanović Karadžić” učestvovaće na Međunarodnom festivalu folklora u Budvi, a potom i na godišnjem koncertu Društva “Slavija” u Podgovorici. Prema rečima Miljka Petrovića, rukovodioca ansambla  ovo je njihovo prvo gostovanje u Crnoj Gori, a njihovoj publici će se predstaviti na poziv organizatora obe manifestacije.

“Ono što nas očekuje ovih dana, u vreme prvomajskih praznika, je boravak u Crnoj Gori  gde ćemo u Budvi i Podgorici predstaviti folklore naše zemlje, odnosno igre iz našeg kraja, sobzirom  da su organizatori  tražili da u program uvrstimo igre uz Niša i okoline”, kaže Miljko Petrović.

Prvo gotstovanje ih očekuje u Budvi gde učestvuju u programu prvog Međunarodnog festivala  folklore u organizaciji  Kulturnog centra “ Stara Budva” koji se održava u okviru karnevalskih dana u Budvi i počinje 30.aprila.

“Na ovom festivalu ćemo se predstaviti igrama iz Niša i leskovačkog pomoravlja, a osim nas na festivalu učestvuju i deca iz Crne Gore, Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine, Srbije. Iskreno se nadamo  lepom držunje ali i uspostavljanju novih prijateljstava za neke buduće  generacije koje će na isti način nastaviti da prezentuju i čuvaju ne samo naš, već  i folklore celog regiona”.

Odmah nakon Budve članovi ansambla nastupaće i na godišnjem koncertu  Društva “Slavija” u Podgorici.

 “U Podgorici gostujemo 2.maja na poziv Društva “Slavija”. Koncert je  karaktarističan po tome što će na njemu, pored nas, gostovati i deca iz Turske i deca iz Bosne i Hercegovine. Kakos u organizatori najavili u sali pored publike biće i predstavnici  ambasada Turske, BiH i Srbije i to nam je veliko priznanje jer kao veoma mlad ansambl nastupamo i pred predstavnicima ambasada ovih zemalja”, ističe Petrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com