Društvo

Nova obuka za medijatore

Regionalna kancelarija posrednika Niš organizuje osnovnu obuku za sticanje licence posrednik-medijator u Nišu, septembra. Realizator obuke je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a obuka će biti sprovedena uz sve mere opreza koje su preporučene radi suzbijanja zarazne bolesti COVID – 19.

Licencu posrednik-medijator izdaje Ministarstvo pravde Republike Srbije.

 

“Seminar za posrednika-medijatora je mogućnost za sve one koji imaju završen fakultet da usavrše svoje lično obrazovanje i stalno stiču nova znanja, kaže Violeta Stamenković, diplomirani pravnik. “Ovo je prilika da svako proširi svoje znanje, sposobnosti i veštine, a to vodi ličnom, profesionlanom i društvenom boljitku”.

Na ovaj način se poboljšava i memorija, a raditi na sebi znači biti i mentalno zdrav, unapređuju se socijalne veštine, a stiče se i mogućnost novog angažovanja.

U Regionalnoj kancelariji objašnjavajju da je program namenjen licima sa visokim obrazovanjem i najširoj ciljnoj grupi različitih zanimanja. Posebno mogu izdvojiti pravnici, advokati, socijalni radnici, psiholozi, nastavnici,  zaposleni u socijalnoj zaštiti, zdravstvu, lokalnoj samoupravi, u javnom, privatnom i nevladinom sektoru, predstavnici sindikata i ostali zainteresovani.

Osnovnom obukom za posrednika polaznici stiču potrebno znanje, veštine i licencu koja im omogućava da kao profesionalci budu angažovani u rešavanju sporova u sopstvenoj radnoj sredini i po pozivu kod drugih privrednih subjekata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com