Kultura

Uskoro završen film o “Lutajućim srcima”

Dokumentarni film o grupi “Lutajuća srca“ biće završen za nekoliko dana, a ekipa koja je snimala dokumentarac najavljuje nišku premijeru za otvaranje ovogodišnjih Filmskih susreta. Poznati niški trojac je radio tokom sedamdesetih godina, a njihova muzika bila je poznata širom bivše Jugoslavije.

Sa podnaslovom „Arhiv emocija“, dokumentarac o “Lutajućim srcima” trebalo bi da traje 45-50 minuta. Kako kaže jedan od aktera filma i nekadašnji gitarista grupe Miroljub Jovanović, poznatiji kao Mika Tambura, materijal od 7 sati koji je prvobitno snimljen je teško skratiti. O poznatoj niškoj grupi, koju su činili i Spomenka Đokić i Milan Marković, govorili su čuveni muzičari jugoslovenske scene.

1962615 10202111939854663 1396868404 n„Našli smo reprezentativne ljude koji su pričali o grupi – Zdravko Čolić, Kornelije Kovač, Vojkan Milosavljević, Peca Popović, Bilja Krstić, Radoš Bajić, Rade Radivojević…U Narodnom pozorištu smo snimili kadrove sa Nešom iz Galije. Zaista će biti šteta i biće pitanje koga ćemo izbaciti jer moramo da skratimo“, rekao je Jovanović.

„Lutajuća srca“ postala su popularna posle učešća na Omladinskom festivalu u Subotici, gde su nastupali sa pesmom „Još malo“.

„Krenuli smo 1970. godine, dve godine kasnije smo pobedili na čuvenom festivalu u Subotici. Odatle su potekla i mnoga zvučna imena kao što su Kemal Monteno, Josipa Lisac, Jadranka Stojaković i drugi“, dodaje Jovanović.

Svetska premijera filma zakazana je za 6. jun na festivalu u Sarajevu. Već imaju poziv da učestvuju i na festivalu u Herceg Novom, a planiraju i beogradsku premijeru.

Dokumentarac potpisuje Vlada Ristić kao reditelj, Boban Rajković radi montažu, a snimatelj je Bojan Jovanović. Film je u produkciji City marketing centra.

„Moja želja je bila da nešto ostane zabeleženo o grupi Lutajuća srca. City marketing centar je uradio već dva fenomenalna filma – „Moj 12966217 10208335302633703 370028908 ncity, moj Niš“ koji je zatvorio Filmske susrete i „Stari Niš, moj Niš“ sa Miroljubom Nedovićem Rikijem. Sada sam hteo da okupim grupu koja je mnogo toga ostavila našem gradu i celoj Jugoslaviji, da ljudi mogu da ih vide i čuju jer zaista imaju dobre pesme“, kaže producent Oliver Paunović.

On dodaje da će City marketing centar nastaviti da snima filmove o poznatim niškim stvaraocima.

„Nastavljamo sa filmovima o niškim grupama Kerber, Galija. Još jedan lik zaslužuje film o sebi, a to je Timošenko“, dodaje Paunović.

Pored diska sa filmom biće i disk sa pesmama „Lutajućih srca“. Inače, u svojoj kratkoj karijeri grupa je snimila oko 70 pesama, od čega 11 singlova, 4 albuma, 2 CD-a i 5 kompilacija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com